TAMPERE. Liigan finaalit saavat jatkoa perjantaina, kun Tappara ja Kärpät iskevät yhteen toisen kerran.

Keskiviikkona Oulusta Tappara kävi hakemassa vierasvoiton, kun Teemu Aalto laukoi ensimmäisessä jatkoerässä kiekon Kärppien reppuun Tomi Karhusen selän taakse.

Ylipäätänsä jo keskiviikon pelin jälkeen Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki myönsi, että myös pelillisellä tasolla oululaisjoukkueella jäi parannettavaa.

Sama ajatus on yhä päällä, kun joukkueena Kärpät kävi avauskamppailua läpi.

– Totta kai ja toki tappiopelistä jää aina hieman enemmän hampaankoloon. Tiettyjä asioita tehtiin hyvin ja tietyissä asioissa Tappara oli meitä askeleen edellä. Ne marginaalit pitää pystyä kuromaan umpeen, jos mielii voittojen tielle, Marjamäki painotti perjantaina aamujäiden jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

Isoja muutoksia tapahtuu kuitenkin kokoonpanon saralla, kun Kärpät marssittaa mukaan neljä uutta pelaajaa keskiviikon otteluun nähden.

Puolustuksessa todella positiivisia uutisia oululaisjoukkueen kannalta on se, että kapteeni Lasse Kukkonen palaa kehiin.

Hyökkäyksessä keskiviikkoon nähden uusina mukaan hyppäävät Patrick Davis, Lukas Kaspar ja Mikko Alikoski.

– Kiva, että saadaan Lasse takaisin. Sitä on kaivattu ja tuo erittäin ison lisän tuohon joukkueeseen. Tietenkin kolme uutta hyökkääjää myös. Tiedettiin se, että halutaan kierrättää ja tuoda uutta voimaa mukaan, kun on vuorokauteen kaksi peliä. Sen takia Kaspar ja Davis (Esa) Pirneksen rinnalle, Alikoski (Sakari) Mannisen ja (Juho) Keräsen vierelle.

– Joukkue vaikuttaa hyvältä ja ei muuta kuin kohti iltaa.

Mitkä sitten ovat isoja teemoja teidän kannalta illan pelissä?

– Täällä on pienempi kaukalo kuin Raksilassa ja uskon, että tulee vähän kovempi kaksinkamppailupeli tänään. Meidän pitää pystyä puolustamaan äärimmäisen laadukkaasti ja päästä paremmin tuonne kolmeen metriin (Juha) Metsolan nokan eteen kiekottomana. Kiekkoja sinne, niin varmasti kokonaisuuskin paranee.

Illan ottelu alkaa kello 18:30.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen