TAMPERE. Liigan finaaleissa edessä on neljäs näytös maanantaina Tampereella, kun tällä hetkellä sarjaa 2-1 johtava Kärpät saapuu Tapparan vieraaksi.

Kärpät on ottanut voiton kahdesta viimeisimmistä ottelusta ja sillä onkin jo yksi vierasvoitto haettuna Hakametsästä tähän mennessä.

Perjantaina pelatussa ottelussa Tappara tuli erittäin lujaa alkuun ja pisti Kärppien puolustuksen kovan paineen alle. Siihen oululaisjoukkue ei silloin pystynyt aivan parhaalla mahdollisella tavalla vastaamaan, mutta siitä joukkueen päävalmentajan Lauri Marjamäen mukaan on otettu oppia.

– Viimeksi ihan hyvin mentiin alle ja kiekkoihin, mutta ne muuta katselivat, että miten sille yhdelle käy. Se ei ollut oikein sellaista hyvää joukkuepeliä. Mutta eiköhän me olla siinä viisaampia ja parempia nyt. Varmasti kotijoukkue tulee lujaa, mutta tärkeää on se, että miten itse tulee. Miten itse pystyy siihen vastaamaan, Marjamäki pohdiskeli maanantain aamujäiden jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

Hyppäys olosuhteissa Raksilan melkeinpä yli metrin leveämmästä kaukalosta Hakametsän kapeampaan askiin on hieman myös näkynyt pelien sisällössä. Sen Marjamäki myöntää.

– Näen, että siinä on merkitystä, mutta tietenkin siinä on myös se, että kotijoukkue harjoittelee täällä ja on ollut hyvä kotipeleissään, missä on pikkaisen kapeampi tuo kaukalo. Keskialue on hieman erilaisempi ja ehkä kamppailuita tulee hieman enemmän kuin isossa Raksilan kaukalossa.

– Mutta meillä on ihan hyvä fiilis, pystyttiin täältä perjantaina ottamaan voitto mukaan ja onnistuttiin. Miksi emme pystyisi tänäänkin onnistumaan, Marjamäki pyöritteli.

Sarjan edetessä Kärpät on pystynyt parantamaan suorituksiaan, vaikka väliin on mahtunutkin vaikeampia hetkiä. Kärppäluotsi Marjamäki ottaakin asian suhteen esille varsinkin viidellä viittä vastaan pelaamisen.

– Kolme peliä alla, niin aletaan tuntea vastustaja, tiedetään, että miten reagoidaan ja tiettyjä asioita painotetaan entistä enemmän. Juuri sen suhteen, että mikä oli se meidän juttu heitä vastaan ja mikä taas on heidän juttu meitä vastaan. Ollaan parannettu varsinkin viidellä viittä vastaan, missä ollaan maaleissa edellä, Marjamäki näkee ja jatkaa:

– Erikoistilannepelaamisessa ollaan vielä pakkasella, mutta sekin pitää saada tänään positiiviseksi.

Kokoonpanon saralla Kärpät ei tee suurempia muutoksia, kun ainoastaan Saku Mäenalanen vaihtuu Mikko Alikoskeen.

– Paljon ollaan tässä vaihdeltu ja nyt tulee yllättävän vähän vaihdoksia. Toki olisihan se kiva, jos ketjut pysyisivät samoina, mutta pitkä kausi menossa, missä on paljon pelejä, niin ollaan sitten myös tehty paljon muutoksia. Mutta samat pelitilanteet siellä toistuvat ja niitä pelata hyvin. Tänään meidän pitää onnistua tuossa ottelun alussa, missä ei onnistuttu viime kerralla. Siinä meillä on ihan tarpeeksi haastetta.

Maanantaina kiekko tippuu Hakametsässä jäähän kello 18:30.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen