TAMPERE. Kärpät tasoitti finaalisarjan maukkalla tavalla, kun se kukisti Tapparan perjantaina komean nousun jälkeen. Kahden maalin takaa alkanut kiri huipentui jatkoerässä kahden maalin Ivan Humlin noustessa vieraiden sankariksi.

Avauserässä Tappara tuli vahvasti mukaan peliin ja menikin johtoon, kun Henrik Tömmernesin kudin verkon perukoille ohjasi Josh Green.

Kärpät pääsi erän edetessä hieman paremmin mukaan peliin, mutta kokonaiskuvassa hallinta oli selvästi enemmän Tapparalla.

Toisessa erässä Kärpät puolestaan kontrolloi enemmän kenttätapahtumia. Kirvesrintojen maalilla Juha Metsola venyi muutamaan todella isoon koppiin ja piti lukemat muuttumattomina.

Kun Kärpät ei hyödyntänyt paikkojaan, iski Tappara. Onnenkantamoisella Kristian Kuusela siirsi kotijoukkueen ylivoimalla jo 2-0-johtoon. Antti Erkinjuntti heitti kiekon maalille, missä se pomppasi Kuuselan luistimien kautta sisään.

Kärpät sai hyvän alun kolmanteen erään, kun Joonas Donskoi toi heti alkuhetkillä vierasjoukkueen maalin päähän.

Ennen erän puoltaväliä Kärpät oli tasoissa, kun Huml siirsi illan ensimmäisellään rystyltä kiekon ohi Metsolan.

Kamppailun ratkaisu nähtiin näin ollen vasta jatkoerässä. Tasoituksen aikaisemmin tehnyt Huml nousi kamppailun suurimmaksi sankariksi ja iski lopulta tärkeän jatkoeräosuman.

Sarja on näin ollen tilanteessa 1-1. Kolmas finaali pelataan jo lauantaina klo 16.00.