OULU. Kärpät onnistui ottamaan perjantaina JYP-välieräsarjassa johtoaseman haltuunsa, kun se oli parempi lukemin 4-0.

Ottelussa maaleja ei kahteen ensimmäiseen erään nähty. Parhaat paikat asettuivat ensimmäiseen erään, kun Kärpät pääsi hakemaan johto-osumaa kahden miehen ylivoimalla. JYPin maalilla Tuomas Tarkki jatkoi kuitenkin vahvoja otteitaan ja pystyi nappaamaan pahatkin tontit pois.

Kolmannen erän alkuun Kärpät iski. Joonas Donskoin karvauksen jälkeen kiekko päätyi Julius Junttilan kautta aivan vapaana olleelle Joonas Kemppaiselle, joka löi taululle 1-0.

Kemppainen johtaa Liigan pudotuspelien pistepörssiä tehoilla 8+7=15.

JYPille tarjoutui oma mahdollisuus erän puolessa välissä tulla rinnalle ylivoimalla, mutta piakkoin sen jälkeen Kärpät rankaisi.

Juuri viidenteen välieräotteluun kokoonpanoon nostettujen Sebastian Ahon ja Saku Mäenalasen esityöstä Adam Masuhr pääsi nousemaan vapaasti ja ampumaan kiekon takakulmaan ohi JYP-vahti Tarkin.

Lopussa Ben Maxwell tyylitteli ensin soolomaalilla taululle 3-0 ja perään Mika Pyörälä tälläsi tyhjiin lukemiksi 4-0.

Finaalipaikka on katkolla Kärpille lauantaina Jyväskylässä. Kyseinen ottelu alkaa kello 17:00.