Oulussa pelatussa launtaisessa Liiga-finaalissa kotijoukkue Kärpät peittosi Tampereen Tapparan 3-2. Samalla Kärpät siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Ensimmäisessä erässä nähtiin peräti neljä maalia. Maalinteon aloitti Joonas Kemppainen, jonka kääntö maalille yllätti liikkuvan maskin taakse jääneen Juha Metsolan. 2-0 johtoon Kärpät vei ylivoimalla Joonas Donskoi.

Tappara ei kuitenkaan lannistunut, vaan erän lopulla Olli Palola iski kahdesti ja tasoitti ottelun 2-2:een.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, vaikka Tappara pääsi kerran jopa kolme vastaan yksi -hyökkäykseen. Lopulta tuosta hyökkäystilanteesta ei vierasjoukkue saanut edes laukausta aikaiseksi.

Voittomaalin Kärpille iski kolmannen erän loppupuolella Julius Junttila. Komean syötön maaliin tarjoili Kemppainen. Junttila unohtui maalin eteen täysin Tappara-pakeilta, ja hänellä oli helppo työ viimeistellä Kemppaisen syötöstä lukemiksi 3-2.

Kolmannessa erässä nähtiin myös pelottava tilanne, kun Stephen Dixon sai Kärppä-pelaajan luistimen kasvoihinsa ja poistui pukukoppiin vuotaen verta. Dixon palasi vaihtoaitioon reilu minuutti ennen loppua.