JYVÄSKYLÄ. Lauantaina liigan välierien kuudensissa otteluissa JYP onnistui selvittämään selkä seinää vasten tilanteen, kun se onnistui tasoittamaan välieräsarjan ja vierittämään ratkaisun seitsemänteen otteluun.

Lauantain kuudes ottelu päättyi JYPille lukemin 4-3.

Isossa roolissa JYPille oli kaksi maalia iskenyt Tuomas Pihlman, jolla varsinkin toinen osuma yllätti Kärppien maalilla Iiro Tarkin. Tämä myös ajoi Tarkin vaihtoon ja tilalle Kärppien tolppien väliin asteli Tomi Karhunen.

– Jos ei yritä riparia tai maalia, niin joku on vikana. Aina pitää yrittää jompaakumpaa, Pihlman sanoi toisesta kaukaa tulleesta osumasta SuomiKiekko-sivustolle.

– Mutta hienoa että tuli onnistumisia. Pudotuspeleissä on tärkeää, että joukkue tekee maaleja ja tänään sain auttaa joukkuetta sillä tavalla. Hieno juttu, Pihlman jatkoi.

Tärkein tavoite myös täyttyi, eikä sille painoarvoa tarvitsekaan hirveästi antaa, että miten se lopulta tuli.

– Ei sillä näissä peleissä ole mitään muuta väliä, kunhan se voitto tulee. Se on ihan sama että millä tyylillä tai millä tavalla se tulee. Toki sitten katsotaan, että millä tavalla se tulee, mutta voitto on voitto.

Lauantain tuloksen myötä vuorossa onkin legendaarinen seitsemäs peli. Sitä kohtaan into onkin jo korkealla.

– Siinä sitten ratkaistaan vihdoin ja viimein tämä. Sarjan alussa tiedettiin, että jos finaaliin haluaa mennä, niin kerran vieraissa pitää voittaa. Nyt on sen paikka. Yhtään vierasvoittoa ei ole otettu, mutta kaikkemme teemme sen eteen, että maanantaina sen otamme, Pihlman niputti.

Maanantaina seitsemäs ottelu alkaa Oulussa kello 18:30.

Ilari Savonen, Jyväskylä
Twitter: @ilarisavonen