OULU. Maanantaina päätökseen tuli kokonaiskuvaltaan erittäin hyvää ja tiukkaa jääkiekkoa sisältänyt Kärppien ja JYPin välinen välieräsarjassa, jossa lopulta paremmaksi nousi Kärpät, joka voitti seitsemännen ja ratkaisevan ottelun lukemin 4-2.

Päätöspelissä Oulussa JYP oli erittäin hyvällä ilmeellä mukana koko illan ajan ja esimerkiksi isossa kuvassa hallitsikin peliä asteen verran enemmän.

Silti, lukemat taululla ovat ne, jotka loppupeleissä kertovat sen viimeisimmän ja isoimman totuuden.

– Kyllä me kunnioitetaan tulosta, se on mitä se on. Tiukkaa oli. Tärkeintähän tässä on se, että jokainen pelaaja saa itsestään ulosmitattua kaiken mitä sieltä löytyy. Siihen olen äärimmäisen tyytyväinen joukkueen suhteen ja joukkueesta. Se saatiin tehtyä ja se riittää sitten tai se ei riitä. Tiukimmassa mahdollisessa paikassa kun sen saa tehtyä, niin enempää ei voi vaatia, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen pyöritteli sarjan päätöstä SuomiKiekko-sivustolle.

Oliko tämä sitten odotetunlainen sarja lopulta?

– Ehkä kun jälkikäteen katsoo, niin odotetunlainen. Molemmat olivat hyvin vahvoja kotonaan ja pystyivät voittamaan siellä, mutta kyllä tämä oli äärettömän tasaista. En tiedä sitten miten tämä olisi tästä eteenpäin jatkunut ja kuinka pitkään olisi pitänyt pelata, että olisi tullut isoja eroja. Mutta jossain vaiheessa kaikki aikanaan katkeaa ja se katkesi tänään.

Yleisilmeeltään sarjaa pystyy kehumaan hyvin siistiksi sarjaksi, jossa keskityttiin pelaamaan eikä muihin asioihin.

– Rehti, kova sarja. Siitä propsit Kärpille kyllä. Ei ollut mitään ylilyöntejä missään vaiheessa ja mitä tapahtui, niin ne asiat kuuluivat tähän reiluun kamppailupeliin. Kukaan ei metsästänyt mitään eikä ollut mitään hölmöyksiä. Keskityttiin urheilulliseen puoleen.

– Kovaa, reilua kiekkoa, Virtanen tiivisti.

Nyt JYPillä edessä on vielä yksi koitos, kun perjantaina se kohtaa Raumalla Lukon pronssiottelussa.

Miten tästä sitten lataudutaan sitä kohti?

– Pari päivää huilataan ja sitten on mahdollisuus päättää kausi voittoon. Eiköhän luulisi, että se kiinnostaa kaikkia.

– Mutta tietenkin tässä vaiheessa pettymys on kova kaikilla ja ei nyt varmasti kukaan jaksa miettiä sitä tällä hetkellä. Mutta uskon kyllä, että vielä kun kerran paikka tulee, niin tällä porukalla ladataan kaikki ja sen jälkeen tämä porukka on sinänsä historiaa. Sitten alkaa uusi matka jokaisella johonkin suuntaan sanotaanko näin, Virtanen kävi läpi tulevaa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen