JYP onnistui tasoittamaan välieräsarjan Kärppiä vastaan, kun se voitti lauantaina toisessa kohtaamisessa Kärpät Tuomas Pihlmanin jatkoerämaalilla lukemin 5-4.

Ottelun avauserässä jo sarjan ensimmäisessä pelissä hyvässä iskussa ollut Joonas Kemppainen vei Kärpät johtoon ylivoimalla. Ylivoima toimi avauserässä myös JYPillä, sillä myös tasoitusmaali syntyi erikoistilanteiden saralla. Siitä vastasi ensimmäisessä pelissä loppuhetkillä kovan iskun saanut ja hieman kysymysmerkkien alla ennen ottelua ollut Markus Hännikäinen.

Kärpät eteni kuitenkin johtoon, kun Kemppainen karvasi kiekon syvältä JYPin päädystä, toimitti sen Julius Junttilalle, joka jätti Adam Masuhrille. Ruotsalaispuolustaja pääsi läheltä tälläämään limpun sisään.

Toisessa erässä JYP osui jälleen ylivoimalla, kun JYP-kapteeni Eric Perrin ampui kiekon Masuhrin jalkojen välistä Kärppien verkkoon.

Kärpät jälleen johtoon vei Mika Pyörälä, joka sai kiekon ylivoimalla hyvään sektoriin Kemppaiselta. Rystysivallus upposi ohi Tuomas Tarkin.

JYP tuli kuitenkin kolmanteen erään räväkästi ja tuli tasoihin nopeasti. Juuso Ikosen vahvan nousun päätteeksi Miika Lahti lapioi irtokiekon sisään.

Aivan perään JYPin ensimmäistä kertaa illan aikana johtoon vei Mikko Mäenpää, joka sai osumaan mainion syötön Perriniltä.

Maali-iloittelu sen kuin jatkui, kun kahdeksaa minuuttia ennen loppua Kärppien ykköspakkipariin noussut Markus Nutivaara ohitti viivakudilla JYP-vahti Tarkin.

Vielä kolmannen erän loppuhetkillä molemmille joukkueille tarjottiin ylivoimilla mahdollisuuksia, mutta ratkaisua ei syntynyt. Täten kamppailussa edettiin jatkoerään.

Siellä ratkaisijaksi nousi Pihlman, joka nousi oikealta laidalta Kärppien alueelle ja ampui kiekon takanurkkaan rannelaukauksella.