OULU. Kärpät onnistui matkaamaan läpi monien haasteiden ja läpi ennakkosuosikin asemasta myös tänä keväänä mestaruuteen, kun finaalisarjan ratkaisevan seitsemännen pelin toisessa jatkoerässä Sebastian Aho ujutti kiekon Tapparan maalivahdin Juha Metsolan haarojen välistä sisään ja varmisti tällä mestaruuden Kärpille.

Tarinassa on samankaltaisuutta myös viime kevääseen, kun myös silloin finaalisarja Tapparaa vastaan ratkesi vasta seitsemännen pelin jatkoerien puolella.

Mutta mistä se sitten kertoo, että Kärpät on pystynyt kääntämään kahdesti putkeen tiukat finaalisarjan kovimmassa mahdollisessa paikassa itselleen?

– Kyllä se kertoo henkisestä kovuudesta. Ei se sattumaa ole, Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno vastasi SuomiKiekko-sivustolle jatkaen:

– Se on kova juttu ylipäätänsä voittaa toisen kerran peräkkäin mestaruus. Ja hienoa oli se, että oma kasvatti, 17-vuotias poika teki kylmänviileästi mestaruusmaalin. Se oli ehkä vielä sellainen piste i:n päälle, Junno hehkutti viitaten Ahon voittomaaliin.

Samalla Junno antoi krediittiä myös Tapparan suuntaan.

– Kyllä on kova joukkue tuo Tappara ja erot olivat kyllä niin pienet. Ei voi kuin kunnioittavasti katsoa sinne, kun ovat kolmatta kertaa peräkkäin finaaleissa. Tietysti jos vaan valta olisi, niin olisi varmaan kahdet kultamitalit jaettu, mutta urheilu vain on tämmöistä. Olisi tuo voinut päättyä toisinkin, koska oli siellä paikkoja Tapparallakin. Tätä se urheilu vain on.

– Pitkäjänteisyys näkyy varmasti molemmissa seuroissa. Tapparakin on ollut kolme kertaa putkeen finaaleissa, niin kyllä siellä on paljon asioita tehty oikein ”Mikin” (Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen) johdolla, Junno jatkoi.

Eikä myöskään sarjan tunnelmasta tai viihdearvosta pystynyt kaivamaan mitään negatiivista. Päinvastoin.

– Kiitän kyllä faneja Hakametsässä ja Raksilassa, aivan huikeaa tunnelmaa oli koko ajan. Tappara ja Kärpät ovat tehneet varmaan parasta mitä Liigalle voi tehdä. Järjestäneet tämmöiset draamat ja tämmöiset jännitysnäytelmät, mitkä eivät tästä kyllä parane. Huikea fiilinki ja tätä urheilu on parhaimmillaan.

– En usko, että on oikein yhtään suomalaista joka ei tietäisi tästä ihan uskomattomasta finaalisarjasta. Viime vuonna sanoin, että ei meidän elinaikana toista samanlaista sarjaa tule, mutta herran jestas, tuli vielä melkein kauheampi sarja!

– Huh huh, ei tähän muuta voi sanoa, Junno kävi läpi tunteita finaalien päättymisen jälkeen.

Tulevaisuus Kärppien organisaatiossa näyttää lupaavalta myös mestaruuksien voittamisen vierellä. 17-vuotias lupaava hyökkääjä Aho kantoi lopulta merkittävää vastuuta finaalisarjan loppupuolella, minkä lisäksi varastosta löytyy Jesse Puljujärveä ja muita kovia lupauksia.

Se saakin oululaisjoukkueen toimitusjohtajan Junnon hymyn vielä entisestään leveämmäksi.

– Kyllä on tulossa huikeita pelaajia. Toki aina tässä on parannettavaa isossa kuvassa ja eteenpäin mentävää, mutta taas Suomen mestaruus mahdollistaa tietyn markkinoinnin ja mahdollistaa sitä buumia, mikä meillä täällä on.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen