Henrik Karlsson jatkaa Jokereissa myös tulevalla kaudella.

Helsinkiläisseura vahvisti asian verkkosivuillaan.

-Karlsson oli iso palanen ensimmäisen KHL-kautemme joukkueessa ja on sitä varmasti myös tulevalla kaudella. Hän on osoittanut olevansa kansainvälisen tason luotettava huippumaalivahti, Jokereiden General Manager Jari Kurri kommentoi.

Karlsson, 31, saapui Jokereihin seuran ensimmäiseksi KHL-kaudeksi ja torjui runkosarjassa 39 ottelussa 24 voittoa. Ruotsalaisvahdin torjuntaprosentti oli 92,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,10. Pudotuspeleissä tilastot näyttivät lukemia 92,4 ja 2,18.

Helsinkiläisjoukkueen maalivahteina jatkavat tulevalla kaudella myös Riku Helenius, 27, Jani Kautto, 25, sekä Joona Voutilainen, 18. Heleniuksen ja Voutilaisen viime keväänä tehnyt sopimukset kattavat tulevan kauden, samoin Kauton, jonka sopimuksessa olleen kauden 2015-16 option Jokerit päätti käyttää.

Karlsson itse otti jatkosopimuksen ilolla vastaan.

-Kausi oli minulle hyvä ja tunsin, että oma pelini kehittyi täällä. Oli selvää, että halusin jatkaa ja on hienoa, että myös seura halusi pitää minut, Karlsson myhäili.

-Nyt tavoitteena on saada alle hyvä kesä. Pelini kehittyi tällä kaudella ja pääsen aloittamaan ihan uudelta tasolta tulevan. Uskon, että yhtä ison askeleen ottaminen on mahdollista, torjuja kiteytti.