Oulun Kärpät on Suomen mestari vuosimallia 2015. Kärpät voitti lauantaisessa finaalissa Tapparan jatkoajan jälkeen luvuin 2-1 ja samalla vei Suomen mestaruuden otteluvoitoin 4-3.

Ratkaisevan seitsemännen finaalin alkutahdit iski ensimmäisessä erässä Kärpät. Kärppien JJJ-ketju värkkäsi johto-osuman. Joonas Donskoi ja Joonas Kemppainen nousivat keskialueen läpi syötellen toisilleen. Hyökkäyssiniviivan jälkeen Donskoi leikkasi keskelle, ja samalla Tappara-pakit sijoittuivat virheellisesti, mikä avasi Kärppä-hyökkääjälle vetopaikan parhaalle maalintekosektorille. Donskoi ei jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä, vaan iski upean rystylaukauksen yläkulmaan.

Toisessa erässä ei maaleja nähty. Kärppien yleisilme oli kuitenkin yhä toisessa erässä pykälän Tapparan ilmettä pirteämpi. Kolmanteen erään kuitenkin lähdettiin samoista 1-0 luvuista, jotka olivat taululla jo ensimmäisen erän jälkeen.

Kolmas erä tarjosi jännitystä. Tappara onnistui tasoituksessa erän alkupuolella. Olli Palola jäi merkkaamatta Kärppä-puolustukselta ja maalikuningas pääsi sivaltamaan Antti Erkinjuntin syötöstä taululle 1-1. Enempää maaleja ei kolmannessa erässä nähty, joten mentiin jatkoeriin.

Ratkaisu tuli toisessa jatkoerässä, kun Kärppien huippulupaus Sebastian Aho, 17, iski ratkaisuosuman ujuttamalla Juha Metsolan längistä kiekon maaliin.