OULU. Viikonlopun jälkeen puolivälieräsarjoissa Liigassa on pelattu kahdet kamppailut ja ainoastaan yhdessä sarjassa ollaan tällä hetkellä tasatilanteessa 1-1.

Se pari löytyy Kärppien ja SaiPan puolelta, kun ensin perjantaina Kärpät oli parempi Oulussa, kun taas SaiPa oli parempi lauantaina kotonaan Lappeenrannassa.

Jälkimmäisenä mainitussa pelissä SaiPa tuli erittäin lujaa alkuun ja pommitti Kärppien maalilla aloittaneen Tomi Karhusen vaihtoon jo avauserän puolessa välissä. Isompaa vastuuta oululaisjoukkueen maalilla niin runkosarjassa kuin tähän mennessä pudotuspeleissä kantanut Karhunen olikin hyvin rehellisellä kannalla sen suhteen, että parempaan on monella saralla pystyttävä.

– Se oli huono startti joukkueelta silloin. Vastustaja tuli kovaa alkuun, tehtiin pari virhettä viisikkopelaamisen saralla ja niistä sitten vastustaja rokotti välittömästi. Kyllä sitten saatiin nopeasti kavennuksia aikaiseksi, mutta ei silti saatu läheskään irti koneista sitä, mitä olisi pitänyt saada. Siinä on iso juttu huomiselle, Karhunen pohti SuomiKiekko-sivustolle mennyttä ja linjasi omat suoritukset tähän mennessä:

– Voitot toki ratkaisevat ja ensimmäisestä pelistä sellainen tuli, mikä on ainut juttu, joka merkkaa itselleni. Viime pelissä oli se, että minä en ollut hereillä ja koko joukkue ei ollut hereillä. Kannan oman vastuuni siitä ihan täysin.

– Parempaan pitää pystyä, Karhunen sanoo suoraan omista otteistaan.

– Varmasti jokainen äijä otti opikseen tuosta ja tuommoinen ei saa toistua. Mutta kyllä mä ihan luottavaisin mielin huomiseen peliin olen lähdössä, Karhunen käänsi katseita jo tulevaan.

SaiPalla iso teema on ollut se, että puolustajat ovat laukoneet paljon osumia ja takalinjoilta löytyykin rutkasti tulivoimaa.

Mikä sitten on avainasemassa kyseisen puolen pysäyttämisessä?

– He kyllä toimittavat paljon kiekkoa maalille ja pelaavat ylivoimaa paljon viivan kautta. Maalivahdin näkökulmasta avainasemassa on se, että löytää kiekot sieltä. 2-3 äijää tekee koko ajan maskia ja sitten tulee toimitusta maalille. Laitureiden pitää olla hyvin linjoilla ja blokata kuteja. Sen jälkeen maalivahdin tehtävänä on löytää ne kiekot ja ottaa ne kiinni.

Kärppien ja SaiPan puolivälieräsarjan kolmas ottelu käynnistyy tiistaina Raksilassa kello 18:30.

Lue lisää:

Kahinoissa lauantaina mukana ollut Kärppien konkaripakki: ”Rehellistä painia siinä oli”

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen