Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask on paljastanut kenen pelaajan laukausta on haastavinta saada kiinni.

Raskilta kysyttiin Sportsnetin haastattelussa, että kenen NHL-pelaajan laukaus on vaikeimmin pysäytettävä. Vastaus ei liene kovinkaan suuri yllätys: maalipörssin ykkösnimi, Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin.

– Ovetshkinin vedon täytyy olla vaikein, koska hänen mailansa on niin kaareva. Hänellä ei ole aavistustakaan minne kiekko lähtee. Mutta minne kiekko meneekin, se lähtee kovaa ja jos se osuu, niin sitten sattuu, Rask selvitti Sportsnetille.

Venäläistähden paraatipaikka ylivoimalla on b-pisteen kaarella, josta Ovetshkin laukoo tulisesti ja usein suoraan syötöstä. NHL:ssä tätä paikkaa onkin kutsuttu pelaajan mukaan leikkisästi ”Ovi-pisteeksi”.

Vaikka Rask tietää Ovetshkinin hakevan ratkaisua usein kyseiseltä paikalta, niin kiekon pysäyttäminen on kaikkea muuta kuin helppoa: Ovetshkin itsekään ei taida tietää, minne kiekko lähtee.

– Nähdessäni hänen hakevan vetoa suoraan syötöstä, niin tiedän syötön tulevan hänelle. Siinä vaiheessa ajattelen, että tämä täytyy torjua. Sitten toivon, että kiekko osuu jonnekin minne ei satu, Rask paljasti kupletin juonen.