Dallas Starsin kulunut kausi on ollut kaikkea muuta kuin onnistunut. Seura on jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle ja Starsia vastaan on tehty viidenneksi eniten maaleja.

Yksi tällä kaudella alle odotusten pelanneista Stars-pelaajista on maalivahti Kari Lehtonen. Boston Globen toimittaja Fluto Shinzawa arvioi kolumnissaan, että maalivahtitilanne on yksi Starsin ensi kauden kysymysmerkeistä.

– Lehtonen on sopimuksen alla aina vuoteen 2017. Hänen palkkakattolukensa on hieman alle 6 miljoonaa dollaria. Hänestä voi tulla ongelma, jos hän pelaa ensi kaudella niin kuin on pelannut tällä kaudella. Jos Lehtonen olisi torjunut paremmin, olisi Starsilla ollut mahdollisuudet pudotuspeleihin. Toisin kuitenkin kävi, 31-vuotias veskari on päästänyt helppoja maaleja koko kauden, Shinzawa tykitti.

– Se ei ole auttanut Starsia, että heillä ei ole ollut syvyyttä maalilla, sillä Jussi ”Ripari” Rynnäs on pelannut huonommin kuin Lehtonen, Shinzawa jatkoi.

Shinzawan mukaan Starsin GM:n Jim Nillin pitää kesällä päättää se, hankkiiko hän Lehtoselle paremman valmentajan vai hankkiutuuko hän Lehtosesta eroon.

Kahdessa viime pelissä Lehtonen on kuitenkin näyttänyt huippuotteita. Hän on päästänyt kahden viimeisen pelin aikana vain yhden maalin ja torjunut yhteensä 64 vetoa.