OULU. Kärppien ja SaiPan välinen puolivälieräsarja lähti käyntiin perjantaina oululaisjoukkueen vahvoissa merkeissä, sillä avausottelu päättyi isäntien hyväksi 4-2.

Ratkaisun avaimia tuli esille jo heti pelin alussa, kun Kärpät hallitsi vahvasti ensimmäistä erää ja karkasi parhaimmillaan jo 3-0-johtoon.

Heikkoa alkua SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen harmittelikin kovasti kamppailun jälkeen.

– Ei pelattu siinä todellakaan hyvin, vaan tehtiin juuri niitä virheitä mitä Kärppiä vastaan ei ole varaa tehdä. Päästettiin heidät aivan turhaan karkumatkalle ja johtoasemassa he kuitenkin pelaavat hyvin, Tirkkonen kävi läpi.

Positiivisempaa antia oli se, että SaiPa pystyi selvästi parantamaan otteitaan pelin edetessä.

– Lopussa saatiin kiriä aikaiseksi ja päästiin maalin päähän. Olihan siinä vielä paikkoja pistää peli tasoihinkin. Mutta huomista ajatellen pitää ehdottomasti puolustamista parantaa. Sitä pitää tehdä rohkeammin ja kovemmin, Tirkkonen näki.

– Pikkuisen arasteltiin sellaista kamppailupelaamista ja jätettiin tilanteita hieman välistä. Sillä tavalla ei oltu heti pelin ytimessä. Huomenna se pitää saada paremmaksi.

– Kunnolla käsijarrut ja kaikki pois päältä. Heti peliin sisään ja kiinni.

Paljon SaiPan kohdalla kysymykset kääntyvät Jussi Markkasen tilanteeseen, sillä kokenut ykkösvahti oli kokonaan sivussa perjantain puolivälieräavauksesta.

Hänen kohdallaan tilannetta tarkistellaan lauantaina, mutta mitään varmuutta siitä, että onko Markkanen lauantaina mukana, ei ole tässä vaiheessa.

Samalla auki ovat muun muassa kokoonpanomuutokset. Perjantain pelissä varsinkin ykköstykki Dave Spina oli pienemmällä vastuulla ja istui lopussa jopa viltissä, kun SaiPa haki tasoitusta.

– Katsotaan ja mietitään niitä kokoonpanomuutoksia tässä illan mittaan. Huomenna sitten nähdään.

SaiPa ja Kärpät kohtaavat heti lauantaina, kun kiekko tippuu jäähän kello 17:00.

Lue lisää:

Jalkapuntti vahvan aloituksen takana Kärppien ratkaisijalla – ”Kun kroppa ei toiminut, ei toiminut pääkään”

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen