Ottawa Senators on huimilla otteillaan napannut haltuunsa itäisen konferenssin viimeisen villi kortti -paikan koskien tulevia pudotuspelejä. Senators nousi Tuukka Raskin edustaman Boston Bruinsin ohi yhden pisteen turvin, kun Senators voitti maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa San Jose Sharksin 5-2.

Viimeisten 21 pelin aikana Senators on voittanut 17 ottelua, hävinyt kaksi jatkoajalla tai rankkareilla ja hävinnyt kaksi ottelua varsinaisella peliajalla. Seura oli helmikuussa Bruinsin takana 14 pistettä. Nyt seura ohitti Bostonin siis pisteellä ja mikä parasta Ottawan kannalta, heillä on yksi ottelu Bruinsia vähemmän pelattuna.

– Meidän tavoitteemme on ollut kahdeksan joukkoon pääsy, joten tämä hetki tuntuu todella nautinnolliselta, seuran päävalmentaja Dave Cameron totesi Sharks-pelin jälkeen TSN:lle.

Yksi Senatorsin huikean vireen syistä on tulokasmaalivahti Andrew Hammond, 27. Hän on pelannut 15 ottelua ja voittanut niistä 14. Kyseessä on Hammondin NHL-uran ensimmäiset 15 ottelua aloittavana vahtina.