Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund uumoilee, että Jokerit on maanantai-illan pudotuspeliottelussa Dinamo Minskiä hienoinen altavastaaja. Voitot joukkueiden välisessä neljännesvälierässä ovat 1-1.

– Kun siirrytään vieraskentälle, niin asetelma muuttuu hieman. Siellä on fanaattinen kotiyleisö, joka odottaa omiltaan paljon. Pääsemme lähtemään altavastaajana, niin kuin olemme lähteneet vieraspeleihin tällä kaudella, sanoo Westerlund.

Asetelma ei ole Westerlundin mukaan millään tavalla haitallinen. Helsinkiläisryhmä on kaivanut kauden aikana koviakin päänahkoja (Magnitogorsk, Kazan, Dinamo Moskova) vierasotteluistakin.

– Olemme pystyneet pelaamaan vieraissa ehjiä pelejä. Saamme joukkueen sitoutumaan paremmin puolustamaan ja sitä kautta hyökkäämään. Se vain on niin, että vaikka sitä ei aina tahdota uskoa, niin mitä paremmin puolustat, sitä paremmin hyökkäät ja saat paremmista paikoista kiekkoa ja hyökkäysmahdollisuuksia, kokenut luotsi sanoo.

”Koko ajan oltava hereillä”

Eritoten ottelusarjan avaus Helsingissä näytti, että niin kauan kuin Jokerit pitää pelin ohjat käsissään, pystyy se hallitsemaan otteluita. Kiekkoa ei aiota Westerlundin mukaan aiota antaa tämänkään illan ottelussa liiaksi kotijoukkueen hallittavaksi.

– Pyrimme aktiiviseen peliin ja kuluttamaan vastustajaa. Emme lähde peruuttelemaan. Eivät playoffit ole sitä varten, että odotellaan. Nyt on aika pelata!

Minsk on viiden runkosarja- ja kahden pudotuspelikohtaamisen perusteella jo varsin tuttu ryhmä Westerlundin joukoille.

– Minsk on todella vaarallinen joukkue. Koko ajan on oltava hereillä, kun kiekko menetetään. He tulevat nopeasti ja heillä on taitavia hyökkääjiä. Luotamme siihen, että olemme fyysisesti hyvässä kunnossa, ja kun sarja etenee, saamme siitä hyötyä, Westerlund arvioi.

Jokerien kokoonpano illan peliin löytyy täältä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen