Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä NHL:ssä nähtiin melkoinen maalivahtirumba, kun molemmat Florida Panthersin veskarit loukkaantuivat kesken ottelun Toronto Maple Leafsia vastaan.

Tolppien välissä aloittanut Roberto Luongo tippui pois jo ensimmäisessä erässä, kun taas hänet korvannut Al Montoya koki kovia kolmannen erän alussa.

Tapauksen kulusta lisää täältä.

Rumbasta paljastui keskiviikkona lisätietoja Miami Heraldin toimittajan George Richardsin toimesta. Hänen mukaansa yksi kenttäpelaajista, Derek MacKenzie oli hyvin lähellä mennä tolppien väliin Montoyan loukkaannuttua.

– MacKenzie sanoi, että hän oli muuten täysissä maalivahdin varusteissa rintapanssaria lukuunottamatta, kun Montoya palasi takaisin tolppien väliin.

Korvaavana pelaajana tolppien väliin hyppäämisellä MacKenzie olisi halunnut omien sanojensa mukaan vain auttaa joukkuetta.

– Jos Montoya ei olisi pystynyt menemään takaisin kehiin, tuomareiden mukaan Panthersin olisi pitänyt laittaa yksi kenttäpelaajista maaliin. GM (Dale) Tallonin mukaan Panthers olisi saattanut kuitenkin pelata tyhjällä maalilla, Richards kirjoitti.

– Se olisi saattanut olla parempi idea, MacKenzie naurahti ja viittasi Tallonin heittoon.

Välissä myös Panthersin maalivahtivalmentaja Robb Tallas ehti pukea varusteet päällä ja näytti olevan lähellä sitä, että hän olisi mennyt Montoyan tilalle. Ensimmäisessä erässä loukkaantunut Luongo tuli kuitenkin takaisin kehiin, mutta hieman erikoisen kaavan kautta.

– Panthersin lääkäriosastolta vahvistettiin, että Luongo oli kuvauttamassa olkapäätään/solisluuta läheisessä sairaalassa, kun Montoya loukkaantui. Sen jälkeen hän matkasi nopeasti takaisin areenalle.

Luongo pelasi tämän jälkeen ottelun loppuun. Sen Maple Leafs vei nimiinsä lukemin 3-2.