OULU. Kärppien ja SaiPan puolivälieräsarja tuli päätökseen lauantaina, kun Kärpät voitti viidennen kohtaamisen lukemin 5-1.

Näin sarja meni oululaisjoukkueelle 4-1 ja matka jatkuu viime kevään mestarilla välierien puolelle.

Isoon rooliin ratkaisijana nousi Kärppien raatajaketjusta Simon Suoranta, joka napautti kaksi maalia SaiPan verkkoon.

Aiemmin verkot eivät olleet heiluneet vielä pudotuspelitasolla Liigassa, mutta nyt helähti kaksi.

– Kysyin vain siinä, että mitä täällä tapahtuu ja (Ari) Vallin sanoi, että nauti hetkestä. ”Arksa” on sen verran kokenut äijä, että osasi rauhoittaa vähän, että ei liikaa innostu. Mutta kyllä siinä vähän fiilisteltiin ja sehän se on tärkeää, että kun tuollaista tapahtuu, niin että nauttii siitä itse tilanteesta.

– Ja kyllä, nautin. Kyllä ne toivat sellaista raikkautta tuohon tekemiseen. Toki oli peli siinä pohjalla, mutta tuli nautittua. Oltiin päätetty jätkien kanssa, että nyt meillä on mahdollisuus tarttua tähän ja lyödä voitolla homma poikki. Mun mielestä tartuttiin siihen joukkueena ja pelattiin fiksu peli. Varsinkin kaksi ensimmäistä erää olivat parasta meiltä tässä sarjassa, Suoranta kävi läpi iltaa SuomiKiekko-sivustolle.

Mitä se sitten kertoo joukkueesta, että juuri katkaisupelissä tulee sarjan paras suoritus?

– Venymistä ja sitä, että kun oikein tarve vaatii, niin sitten nostetaan tasoa. Hyvä esimerkki tuosta oli viime peli Lappeenrannassa, missä meiltä hylättiin maali. Ei jääty siihen kiinni, vaan jatkettiin vain. Luotettiin siihen, että jossain vaiheessa tämä kääntyy.

Asetelma sarjaan lähdettäessä oli se, että Kärpillä oli kaikki ennakkosuosikin paineet, kun taas SaiPa lähti haastajana liikkeelle.

Ei mitään hävittävää ja paljon hävittävää. Liikaa kyseistä asetelmaa ei joukkueen sisällä kuitenkaan mietitty Suorannan mukaan.

– Nyt kun päästään pelaamaan välieriin, niin tässä sitä voi vain rullata menemään. Se on vain ja ainoastaan hienoa, että päästiin jatkoon ja aletaan nyt sitten katselemaan, että kuka sieltä tulee vastaan. Hieno mahdollisuus tänä vuonna ja tuolla on hieno joukkue kopissa, jossa jokainen on valmis sitoutumaan siihen hommaan.

Vaihtoehdot KalPa, JYP ja HIFK. Mikä sitten noista on mieluisin?

– Kaikilla on toki vähän erilainen pelityyli, mutta tietenkin HIFK on sellainen joukkue, johon aina itse syttyy. Mutta katsotaan nyt, että kuka sieltä vastaan tulee.

Vaikka Kärpät pystyi parantamaan peliään sarjan edetessä, löysi Suoranta vielä parannettavan varaakin.

– Sitä, että pystyttäisiin olemaan vielä kärsivällisiä ja puolustamaan kaikki momentumit pois. Ja sellainen johtoasemassa pelaaminen, että ei otettaisi mitään välimallia esiin, vaan pelattaisiin sitoutuneesti joukkueen ehdoilla.

– Tuommoisia pieniä asioita.

Iso asia SaiPa-sarjan voitossa oli Suorannan mukaan oikeanlainen keskittyminen niihin asioihin, mihin se pitikin suunnata.

– Sitkeys paistoi suorituksista läpi ja sellainen kokonaisvaltainen peli. Näissä peleissä myös tunne ratkaisee paljon ja se, että kuka keskittyy pelaamiseen ja kuinka joukkue keskittyy. Meillä focus oli oikeissa asioissa ja siihen se mun mielestä osaltaan ratkesi.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen