OULU Kun Kärpät onnistui voittamaan lauantain liigakierroksella HIFK:n kotonaan lukemin 5-3, varmistui samalla se, että oululaisjoukkue on runkosarjan ykkönen tällä kaudella.

58 ottelun jälkeen Kärpillä on kasassa 112 pistettä, eikä 8 pisteen päässä oleva Tappara pysty enää ohittamaan heitä.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki ei lähtenyt nöyristelemään runkosarjan voittoa, vaan otti kehuttavakseen koko organisaation.

– Ollaan paras kotijoukkue ja toiseksi paras vierasjoukkue, niin kyllähän silloin ollaan ansaittu runkosarjan voitto. Tainnut JYP olla viimeksi sellainen, joka on voittanut runkosarjan pari kertaa putkeen ja silloinkin eivät voittaneet mestaruuden kuin vain kerran. Nyt sitten useamman vuoden jälkeen sama runkosarjan voittaja kahtena kautena peräkkäin, niin onhan se kivaa, Marjamäki myönsi SuomiKiekko-sivustolle.

– Silloin koko organisaatio on tehnyt hyvää työtä, puhu sitten mistä tahansa. Ollaan esimerkiksi toiseksi paras vierasjoukkue, vaikka matkustetaan aika monta kilometriä kaudessa. Se juuri tässä on, että miten tuo puoli on hoidettu ja kuinka pelaajat ovat valmistautuneet kaikkiin peleihin. Suomen mestaria vastaan kaikki tulevat kuitenkin entistä latautuneempina ja silloin taas meidän on pitänyt olla vielä valmiimpia.

Marjamäki halusikin nostaa esille sen, että hieman nihkeämmän alun jälkeen taipaleelle mahtui pitkä jakso, joka takasi lopulta koko runkosarjan voiton.

– Oltiin 15 pelin jälkeen sarjataulukossa sijalla 11. Mutta sitten varsinkin lokakuun lopusta tammikuun loppuun peli oli kyllä korkealla tasolla. Nyt sitten taas ollaan pääsemässä hyvään suuntaan.

”Ollaan jotain opittukin”

Lauantain ottelussa Kärppien ja HIFK:n välillä nähtiin paljon vauhtia ja fyysistä peliä, missä myös kuohui useamman kerran.

Mutta lopulta paremmuudesta ei jäänyt paljoa jossiteltavaa.

– Me oltiin tänään hyviä. Ei ollut epäselvää voittajasta missään vaiheessa, Marjamäki pamautti suoraan.

– (Juho) Keräsen maali (2-0) kuvasti sitä mentaliteettia millä olimme tänään mukana. Oli toki harmi, kun hän sai pienen tällin loppuun ja toivottavasti on kunnossa. Keräsen vahva suoritus kuvasti meitä tänään.

Keränen nousi maalissa väkevästi maalille ja latoi yksi polvi jäässä -asennosta kiekon rystyltä maalin kattoon.

Keräsen peli loppui kuitenkin kesken kolmannen erän, kun Micke-Max Åsten taklasi häntä voimalla Kärppien hyökkäyspäässä. Åsten heitettiin taklauksesta ulos pelistä.

Taklauksesta puhuttaessa Marjamäki oli hyvin varovainen sanoistaan.

– Vähän sitä aikaisemmin veti meidän kapteenia vielä, niin siitä voivat kaikki vetää omat johtopäätökset. Olen mää näistä jotain mieltä, mutta en kommentoi sitä sen enempää.

HIFK oli hakenut syksyllä kaksi vierasvoittoa Oulusta, mutta nyt sellaisen hakeminen oli lopulta melko kaukana. Voiton takana oli monta hyvin onnistunutta suoritusta pelillisesti.

– Päästiin heidän karvauksen paineen alta pois ja saatiin loistavia vastahyökkäyksiä ja vapaita maalipaikkoja. Pelattiin todella sitoutuneesti ja juuri sillä tavalla kuten pitikin. Heidän vahvuus on hyökkäysalueen hyökkäyspeli, kun siellä on paljon taitoa ja pystyvät esimerkiksi riistoista rakentamaan nopeasti paikkoja. Mutta näissä me mun mielestä eliminoimme heidät ja sen takia olimme askelen edellä tänään.

– Syksyllä meidän peli oli aika kaukana siitä se nyt on, mutta ehkä me ollaan jotain opittukin heitä vastaan, Marjamäki tiivisti mietiskellen.

Kärpillä edessä on vielä tiistaina vierasottelu Pelicansia vastaan ja torstaina kotipeli JYPiä vastaan runkosarjan puolella.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen