OULU Liigan runkosarjan voittava Kärpät oli tiistaina Lahdessa liikenteessä ryhmällä, josta puuttuivat muun muassa Lasse Kukkonen, Joonas Kemppainen, Mika Pyörälä ja Joonas Donskoi.

Näyttöpaikkoja 5-1-voitossa saivat muun muassa A-nuorten SM-sarjan maalipörssin voittanut Aku Kestilä, joka pamautti heti liigadebyytissään kaksi maalia.

Alla oululaisjoukkueella olikin varsin positiivinen reissu, vaikka aivan ykkösmiehistö ei ollutkaan jalkeilla. Tässä taustalla oli vahvasti se, että runkosarjan voitto varmistui jo lauantaina HIFK-voiton myötä.

– Tehokkaita oltiin siellä maalipaikoissa. Välillä tuntunut siltä, että ei saada millään maaleja, niin nyt saatiin tehokkaasti. Toki pitkässä juoksussa niitä vain välillä menee vähän helpommin. Mutta oli hienoa, että tuommoinen nuori pelaaja kuin Kestilä, jolla alla oli upea kausi A-junnuissa, mutta samalla pettymys mielessä kun tippuivat sunnuntaina pudotuspeleissä, niin tuli sen jälkeen ja sai heti juonesta kiinni. Sekä sitten myös onnistumisia, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kävi läpi tiistain pelin antia SuomiKiekko-sivustolle kiteyttäen vielä perään:

– Varmasti ikimuistoinen peli hänelle.

Nyt torstaina Oulussa Kärpillä vastassa on JYP, joka voi hyvinkin tulla vastaan vielä kevään pudotuspeleissä matkan varrella.

Kyseiseen otteluun Kärpät lähtee jo enemmän ykköskokoonpanolla, josta poissa on oikeastaan vain puolustaja Arto Laatikainen.

– Osa kun huilaisi tiistaina, niin ei voi liian pitkää pelitaukoa olla. Halutaan pitää porukka ja kaikki pelaajat valmiina. Tiistaina toiset saivat mahdollisuuden ja nyt sitten taas tulee pelaajia takaisin. Laatikainen vain huilaa pienen kolhun takia, mikä sekään ei ole mitenkään vakavampi.

JYPillä panoksia ottelussa on vielä paljon, sillä se käy kovaa taistelua tällä hetkellä suorasta pudotuspelipaikasta. Se tiedetään hyvin myös Kärppien leirissä.

– He pelaavat isoista asioista ja voi olla hyvinkin, että heidät kohdataan vielä kevään saatossa, niin latauksen ja valmistautumisen pitää olla ihan tip-top -tasolla.

– Sieltä tulee luisteluvoimainen joukkue vastaan, joka on valmis kamppailemaan ja pelaa kiekkoa vahvasti maalille. Tietyt pelilliset asiat pitää pystyä pelaamaan pois, jotta JYP ei olisi koko ajan omilla vahvuuksillaan mukana. Samalla pitää pyrkiä siihen ettei pelistä tulisi sellaista hirveää kaahausta päästä toiseen, vaan saataisiin rytmiä puolustamiseen kuin hyökkäämiseen. Huippuottelu on edessä, päävalmentaja Marjamäki näkee.

Samalla Kärpät haluaa Marjamäen mukaan jättää vahvan panoksen pöytään ennen kuin edessä on odottelu sen suhteen, että puolivälierät alkaisivat.

– Tässä on kuitenkin sitten kahdeksan päivää seuraavaan peliin, niin nyt pitää ottaa kaikki irti ja pelata hyvä kenraali.

Pudotuspelejä kohti mentäessä Kärppä-luotsilla on hyvin luottavainen olo. Viime aikoina tulokset ovat olleet Kärpillä hyviä ja samalla kokonaiskuvassa on tullut oikeanlaisia askeleita eteenpäin varsinkin puolustamisen suhteen. Sen myös Marjamäki nostaa esille.

– Varsinkin viimeisissä peleissä ollaan saatu sellaista jämäkkyyttä tuohon pelaamiseen ja se luo hyvää luottamusta ympärille. Tiedetään se, että mihin me parhaimmillamme pystymme.

– Ja on mulla luottavainen mieli tuossa, kun katsoo joukkueen tekemistä joka päivä ja aistii asioita sieltä. Toki on hienoa, että viimeinen peli runkosarjaa nyt ja sitten alkavat tosipelit. Tästä pitää osata nauttia.

Kärppien ja JYPin kohtaaminen alkaa torstaina kello 18.30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen