KalPa haki puolustajansa Juuso Riikolan puolesta muutosta aikaisempaan kurinpitopäätökseen kurinpitoryhmälle osoitetulla valituksella.

Kurinpitäjä Sampo Liusjärvi oli määrännyt Riikolalle aiemmin kahden ottelun pelikiellon polvitaklauksesta Lukon Teemu Nurmeen.

KalPalla oli erinlainen näkemys tapahtuneesta entä kurinpitäjä Liusjärvellä.

– Näkemyksemme mukaan Riikola siirtää painopisteen oikean jalan päälle ja koettaa saada vartalokontaktia Nurmeen. Tilanteen vauhdista ja Nurmen liikkeestä keskustaan johtuen osuma tulee jalalla. Tilanteessa ennen kontaktia, Nurmi harhauttaa ja lähtee keskustaan, jolloin Nurmen jalka jää pitkälle taakse. Tästä johtuen, kurinpitopäätöksessä mainittu peruste siitä, että vain Riikola olisi yksin vastuullinen tilanteesta, on virheellinen, KalPan vastineessa kirjoitettiin.

– Ottaen huomioon teon ja pelissä kärsityn viiden minuutin rangaistuksen, sekä sen, että Nurmi harhautti keskustaan juuri ennen kontaktia ja jatkoi pelaamista jo seuraavassa vaihdossa, on kahden ottelun pelikielto pudotuspelisarjan sisällä kohtuuton, kuuluivat muutosta hakeneet perustelut.

Muutosta alkuperäiselle päätökselle ei tullut, vaan vastaan tuli tyrmäys, sillä kurinpitoryhmä käsitteli tilanteen uudelleen ja pysytti kurinpitäjän tekemän päätöksen voimassa.

– Vastoin valituksessa esitettyä, kurinpitoryhmä katsoo että polvitaklaus aiheutuu nimenomaan Riikolan tilanteessa tekemästä hyvin voimakkaasta polven työntöliikkeestä kohti Nurmea. Nurmen tekemää tavanomaista suunnanmuutosta/harhautusta kohti keskustaa kurinpitoryhmä ei katso niin äkilliseksi tai tilanteessa viime hetkessä tehdyksi liikkeeksi, että se olisi ollut osaltaankaan syynä polvitaklauksen syntymiseen. Huolimatta siitä että Nurmi ei ole loukkaantunut tilanteessa, Riikolan teko on ollut vaarallinen vastustajan kannalta. Kurinpitäjän tavoin, kurinpitoryhmä katsoo että Riikola on ollut tilanteessa piittaamaton ja yksin vastuussa siitä, että taklaaminen tapahtuu polvella.

Riikola kärsi jo ensimmäisen pelinsä pelikiellosta, kun KalPa otti kotivoiton Kuopiossa torstaina ja tasoitti sarjan lukemiin 2-2.