Ilveksen ja HIFK 1. kierroksen toinen ottelu sunnuntaina Tampereella oli lopulta kaikkien aikojen pisin liigaottelu sekä uusi Suomen ennätys. Ratkaisu syntyi ajassa 134:14, kun Mika Partanen onnistui täräyttämään taululle 2-1.

Edellinen ennätys oli myöskin HIFK:n ja Ilveksen nimissä, kun keväällä 2001 ratkaisu syntyi ajassa 124:41. Suomen ennätys oli puolestaan tätä ennen KOOVEEn ja Titaanien nimissä, kun heillä ottelu kesti 132:58.

Varsinaisella peliajalla Ilves meni johtoon toisessa erässä, kun Steven Zalewski pääsi hassuttamaan ottelussa muuten upeasti torjunutta Kevin Lankista lähietäisyydeltä HIFK:n puolustuksen armottoman virheen jälkeen.

Toisessa erässä tapahtumia riitti myös muutenkin, kun muun muassa HIFK:n Matt Generous lensi pihalle tultuaan vaihtoaitiosta mukaan painimaan kesken kahinan (lue lisää).

Kolmannessa erässä Arttu Luttinen toi HIFK:n tasoihin, minkä jälkeen seuraavaa maalia saatiin odotella ihan tovin ajan.

Ensimmäisen jatkoerän lopulla Ilves sai rankkarin, kun HIFK-puolustaja Juuso Salmi hautoi kiekon kätensä alle maalivahdin alueella. Vojtek Polak ei kuitenkaan saanut yritystään sisään.

Toisessa tai kolmannessa jatkoerässä ei myöskään maaleja saatu, vaikka molemmilla joukkueilla oli huippupaikkoja varsin mukavasti.

Neljännessä jatkoerässä ratkaisijaksi nousi Partanen, joka yllätti Ilves-vahdin Joonas Korpisalon pienestä kulmasta.

Puolivälierissä HIFK kohtaa Tapparan. Kaikki puolivälieräparit löydät täältä.