OULU. Lauantaina Lappeenrannassa tunteet kävivät kuumina vielä päätössummerin jälkeen SaiPan ja Kärppien puolivälieräsarjan toisessa ottelussa, jonka SaiPa vei nimiinsä lukemin 5-3.

Kentältä löytyi monta taisteluparia ja tilastoihin merkittiin useampi pelirangaistus.

Yksi kahinoissa mukana ollut oli Kärppien kokenut puolustaja Ari Vallin, joka on ehtinyt saada muun muassa sosiaalisessa mediassa kritiikkiä hyvin näyttävästi tapahtuneesta hyppäyksestä, kun hän lähti erottamaan SaiPan Markku Flinckiä pois toisen taisteluparin ympäriltä.

– Painittiin, mutta tuo kuuluu playoffeihin. Mun mielestä ihan hyvää vääntöä siinä oli ja tunnetilan pitääkin olla korkealla. Se oli ihan hauskaa, Vallin kertasi tapahtunutta SuomiKiekko-sivustolle.

Flinck ehti jakaa Ilta-Sanomissa ihmettelyä siitä, miten niinkin kokenut pelaaja kuin Vallin hyppäsi selästä ja tuli kolmantena miehenä tilanteeseen. Videolta tilannetta katsoessa samaa johtopäätöstä ei välttämättä pysty tekemään ja Vallin itse taas ei sen kummemmin kommentteihin tarttunut kiinni.

– Noita kahinoita tulee peleissä ja jätetään nuo kommentit ihan omaan arvoonsa. Sitä kohti tässä katsotaan, että pelattaisiin kovaa vihellyksiin asti. Se oli parasta.

Aluksi pohdinnassa oli se, että ovatko mahdollisesti kaikki pelirangaistuksen ottelun päätössummerin jälkeen saaneet pelaajat pelikiellossa seuraavassa kohtaamisessa, sillä esimerkiksi Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen sääntöjen mukaan näin käy. Liigassa kuitenkin toimittiin toisin ja päävideotuomari ei nähnyt aiheekseen viedä asiaa eteenpäin.

Täten Vallin kuten muutkin kahinoihin osallistuneet saavat pelata tiistaina.

Sen kokenut luutija ottikin mielellään vastaan.

– Kyllähän sitä mielummin pelaa kuin istuu katsomossa ja ei mun mielestä tuommoisista pidä pelikieltoa tullakaan. Ihan rehellistä painia siinä oli, tunnetilat korkealla ja kovaa vääntöä. Antaa poikien pelata.

Joukkueena Kärpät jäi pahasti SaiPan jalkoihin lauantain ottelun avaushetkillä, eikä se enää pystynyt sitten nousemaan rinnalle ja ohi.

Missä sitten jäi parantamisen varaa jatkoa ajatellen?

– Tuosta ei ole kuin suunta ylöspäin. Pelattiin aika huono peli ja huomenna pitää pystyä parempaan kotikaukalossa. Kyllä meidän pitää ottaa vielä ne muutamat metrit siellä itsellemme ja päästä maalille paremmin. Samalla isossa asemassa on meidän blokkaukset, sillä heillä on pakkeja, jotka pystyvät ampumaan hyvin. Niiden kiekkojen eteen pitää päästä ja samalla meidän pitää luoda parempaa näkökenttää omalle maalivahdillemme. Sekin auttaa jo paljon.

– Ja kyllä meidän pitää vielä enemmän viisikkona pelata. Tiiviimmin ja samalla aina apu kiekolliselle pelaajalle. Sillä pääsee pitkälle, Vallin näkee.

Kärppien ja SaiPan 3. puolivälieräottelu alkaa tiistaina Raksilassa kello 18:30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen