OULU. Runkosarjan päätöskierroksella torstaina JYP onnistui varmistamaan itselleen kotiedun puolivälieriin, kun se kaatoi sarjaykkösen Kärpät.

Loppulukemat olivat Raksilassa JYPille 3-2.

Illan kamppailussa kaksi syöttöpistettä kerännyt Tuomas Pihlman oli syystäkin hyvin tyytyväinen mies, mutta näki voiton menneen täysin oikeaan osoitteeseen.

– Tärkeät pisteet ja meillä oli muutenkin iso tehtävä tänään. Ja se, että runkosarjan voittajalta ei ole mitenkään helppo ottaa täältä pisteitä mukaan, mutta mun mielestä me ansaittiin ne tänään, Pihlman sanoi SuomiKiekko-sivustolle ottelun tauottua.

Pudotuspelien vastustaja selvisi myös nopeasti, kun hurrikaanipaidoille vastaan asettuu puolivälierissä Blues.

Odotukset kyseistä sarjaa kohtaan olivat nopeasti selkeät Pihlmanilla.

– Varmasti sellaisia fyysisiä tiukkoja vääntöjä luvassa, mitä meillä on ollut tällä kaudella muutenkin. Ehkä joku yksittäinen poikkeus oli, mutta hyvin mielenkiintoinen taisto on tulossa.

– Siellä on kuitenkin kova joukkue kaverilla, niin varmasti sellainen tasainen sarja tulee. Vedetään nyt vain hetki happea ja aletaan sitten keskittymään heidän kaatamiseen.

Pohjat ovat kuitenkin lupaavat, sillä JYPin peli on kulkenut varsin mukavasti runkosarjan loppuhetkillä.

– Vähän omaa juttua on haettu, mutta jo edellinen peli tuossa oli erittäin hyvä meiltä. Nyt saatiin vielä sitten jatkumoa sille. Siihen pitää olla tyytyväinen miten tämä runkosarjan loppu meni ja siihen, että oma tavoitteemme täyttyi, mutta matka on vielä kesken, Pihlman painotti.

Pihlman itse nosti hienosti pelinsä jälleen tehokkaalle tasolle muutaman nihkeämmän kauden jälkeen. 2009-2010 kaudella JYPissä Pihlman löi vielä 41 pistettä, mutta sitten seuraavalla kaudella Jokereissa tehoja kertyi 17, Ässissä ensimmäisellä kaudella 10 ja perään sekä Ässissä että JYPissä yhteensä 14.

Mutta nyt tärähti kokoon 21 maalia ja 12 syöttöä, mitkä miellyttivät myös Pihlmania itseä.

– Mukava, että on tullut onnistumisia sillä tavalla. Välillä totta kai on ollut jaksoja, jolloin on ollut vähän hiljaisempaa maalinteon suhteen, mutta en ole ollut missään vaiheessa huolestunut sen suhteen.

– On tässä kuitenkin saanut pelata hyvässä kentässä koko ajan, Pihlman jakoi kiitosta ympärille.

Nyt sitten edessä on valmistautumista tovi, kun puolivälierät alkavat vasta ensi perjantaina.

– Pieniä hienosäätöjä tehdään, kuten tekee varmasti Blueskin. Mutta pitää kyllä olla varovainen mitä tässä vaiheessa sanoo. Kokonaiskuva on kuitenkin varsin ok tässä vaiheessa. Nyt sitten vain happea ja ruvetaan ensi viikolla hiljalleen katsomaan tulevaa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen