Lukko pelaa perjantaina vieraissa Helsingin IFK:ta ja lauantaina kotona HPK:ta vastaan. Pisteet ovat tällä hetkellä kullanarvoisia, sillä taistelu suorista puolivälieräpaikoista käy todella kiivaana.

Lukko kaatoi aiemmin viikolla kovaan vireeseen äityneen Espoon Bluesin. Muutaman vuoden takainen Liigan maalikuningas Janne Lahti merkkautti ottelussa kolme tehopistettä.

Millä Lukko on ottanut näitä kovia tuloksia?

Pelaaminen on mennyt hyvään suuntaan. Esitykset ovat ailahdelleet kauden mittaan, mutta nyt olemme saaneet pelata kärkijoukkueita vastaan, mikä taitaa sopia meille paremmin. Olemme oikeasti pelin ytimessä mukana. Pelaaminen on hyvällä tasolla, kun teemme hommia. Isompia ongelmakohtia ei ole. Kun olemme saaneet täyden latingin päälle, niin olemme aina pelanneet hyvin.

Kevään korvalla latauksen löytäminen varmaan helpottuu?

Totta kai. Kuuden joukkoon pääseminen on tiukkaa. On aika helppoa latautua peleihin, kun millään muulla kuin voitoilla ei ole enää väliä. Kevät on yksinkertaisille miehille hyvää aikaa. Vain voitot merkitsevät, eikä millään muulla koko elämässä ole mitään väliä.

Kumpi on tärkeämpi, suora puolivälieräpaikka vai kotietu?

Kuuden sakkiin pääseminen on tärkeämpää. En tiedä, merkitseekö kotietu nyt hirveästi. Olemme pelanneet vieraissakin hyvin. Vastustajallakaan ei ole väliä, sillä olemme pelanneet tasaisia pelejä. Viikon huili runkosarjan jälkeen olisi tärkein juttu.

Tasaisuuden takia mahdollisia playoff-vastustajia ei taida kannattaa spekuloida.

Emme ole miettineet tuota yhtään. Yritämme vain voittaa näitä pelejä. Kuka tahansa tulee, niin meille käy kaikki.

”Kiekot ovat alkaneet upota”

Lahti pelaa Lukossa ensimmäistä kauttaan, ja tämäkin talvi on ollut miehelle loukkaantumisten sävyttämä. Kun mies sai pelata kauden 2010-11 terveenä, oli tuloksena peräti 37 maalia.

Pudotuspeleissäkään onnistuminen ei ole Lahdelle vierasta, sillä HPK:n mestaruuskeväänä hän teki playoffeissa tehot 5+4, ja upotti seuraavana keväänä peräti kahdeksan pudotuspelimaalia. Tällä hetkellä Lahti on kasannut tehot 6+9.

Olisiko henkilökohtaisella tasolla aineksia nousujohteiseen kevääseen?

Syksy oli vaikea. Kauden alku oli muutenkin vaikea, ja sitten tuli vielä loukkaantuminen. Pelaaminen oli joulun alla hankalaa, mutta viime viikkoina se on ollut parempaa. Ketjummekin on päässyt paremmin paikoille, ja kiekotkin ovat alkaneet pikkuhiljaa upota. Tässä on ainekset hyvään kevääseen.

Mikä tekee ns. kevään pelaajan?

Vaikea sanoa. Itse olen aina osannut nauttia tiukemmista peleistä, ja kun mitaleita ja mestaruuksia jaetaan, se sytyttää eri lailla. Jotkin ehkä syttyvät eri tavalla niihin peleihin.

”RD on hauska heppu”

Lukko oli viime ottelussaan todella varamiehinen, sillä joukkueen neljä vakiokokoonpanon keskushyökkääjää oli joko vatsataudin tai loukkaantumisten takia sivussa. Lahti ja Toni Koivisto olivat kokeneen kaartin joukkuetta kantaneita pelaajia.

Korostaako loukkaantumissuma kokeneiden pelaajien merkitystä?

Kyllä se korostuu, mutta on hyvä, että nuoremmatkin saavat peliaikaa. Sama tilanne voi tulla eteen playoffeissa, että äijiä on poissa. On hyvä, että meillä on äijiä, joilla on hyvä pelituntuma, ettei homma jää siitä kiinni.

Miltä Risto Dufvan alaisuudessa pelaaminen on tuntunut?

Olen tykännyt. Ensinnäkin on ollut hauskaa. ”RD” on hauska heppu. Hän ymmärtää pelaajia. Päivittäinen tekeminen on mietitty hienosti. Menemme pelien kautta, emmekä tee mitään turhaa. Mietimme oikeasti, millainen toiminta auttaa sitä, että olemme peleissä parhaimmillamme. Tämä touhu on hyvällä pohjalla.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen