OULU. Runkosarjan voittaneen Kärppien ja SaiPan välisessä puolivälieräavauksessa Oulussa voittaja ei välttämättä ollut mikään aivan suuri yllätys, vaikka SaiPa pystyikin heikomman alun jälkeen pistämään lopussa kunnon kirin käyntiin.

Kärpät siirtyi heti avauserässä kahden maalin johtoon, kun osumista vastasivat Joonas Kemppainen ja Mika Pyörälä.

Oululaisjoukkue tuli otteluun erittäin terävästi, vaikka sillä alla oli kahdeksan päivän tauko edellisestä ottelusta. SaiPa puolestaan oli pelannut 1. kierroksen sarjan Ässiä vastaan, mutta se ei näkynyt esimerkiksi pelituntumassa mitenkään lappeenrantalaisten kannalta suuremmin positiivisesti.

Juuri Kärpät oli se, joka alussa määritti suuntaa.

– Olivatko sitten alussa vähän passiivisia vai mitä, mutta ainakin itse ajattelin niin, että tulevat alkuun vähän kovempaa. En tiedä sitten oliko meidän alku niin hyvä, missä päästiin paineistamaan. Mutta kyllä hekin nostivat sitten prässiä pelin edetessä ja oli tämä lopulta aika sellainen kamppailu mitä ainakin itse odotin, illan isona hahmona toiminut Kemppainen pohti peliä SuomiKiekko-sivustolle.

Kärpät eteni toisessa erässä jo 3-0-johtoon Kemppaisen illan toisella, mutta Johan Larssonin ja kolmannessa erässä todella helposti tulleen David McIntyren osumilla SaiPa oli yhtäkkiä maalin päässä.

– Toisessa erässä vähän vaikutti se, että (Arto) Laatikainen sai kympin ja pelattiin viidellä pakilla. Se vähän sekoitti peliä ja vielä kun tuli kavennus, niin se vähän vaikutti meidän peliin. Passivoiduttiin liikaa, Kemppainen näki.

Lopussa kuitenkin Julius Junttila iski vielä tyhjiin ja katkaisi SaiPan väkevän kirin ja täten Kärpät otti ensimmäisen kiinnityksen lukemien oltua 4-2.

Juuri Kemppaisen johtama ketju oli isossa roolissa illan ottelussa. Alla oli heikompia vaiheita runkosarjan loppupätkältä, minkä myös tehot 2+1 iskenyt Kemppainen itse myönsi.

– Runkosarjan viimeiset pelit olivat vähän huonompia, mutta kyllä meidän ketjusta kaikki sen tajusivat, että pitää parantaa. Itsellä ainakin vaikutti heti se, että pääsi ottamaan pari jalkapunttia tuossa tauolla. Ei oikein pystynyt sitä tekemään koko kauden aikana kunnolla pelien takia, niin vähän oli sitä, että kroppakaan ei ihan toiminut eikä sitten koko pääkään. Nyt sai vähän huilata ja reenata, niin oli koko kropassa ihan eri fiilis.

Molemmat Kemppaisen osumat tulivat myös juuri sieltä, missä pudotuspeleissä niitä totutaan näkemään. Aivan maalinedustalta.

– Kaikki tajuavat sen, että pitää pelata kiekkoa maalille ja äijää sinne. Niin ne maalit vain tuleva näissä pudotuspeleissä, Kemppainen allekirjoitti ja mietti puolestaan sitä, missä hänen johtamalla ketjulla on vielä parannettavaa:

– Oli kuitenkin useampi paikka mistä olisi voinut iskeä. Pitää vain olla kylmä niissä ja hyödyntää ne, kun niitä tulee. Vielä vähän hukataan liikaa niitä tontteja.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli itse hyvin tyytyväinen Kemppaisen ketjun panokseen SaiPa-sarjan avauksessa.

– Tosi vahva startti heiltä. Meidän syömähammas ja todella vahva tuleminen heiltä tähän sarjaan ja ylipäätänsä näihin pudotuspeleihin. Sitä me tarvitsemme.

Valmistautumiselle seuraavaan koitokseen ei paljoa aikaa jää, sillä jo lauantaina joukkueet ottavat yhteen Lappeenrannassa.

Katseet kääntyivätkin tulevaan hyvin nopeasti.

– Tänään homma toimi hyvin esimerkiksi meidän ketjulla, mutta nyt tämä pitää vain unohtaa ja aletaan keskittyä huomiseen peliin. Se tulee kuitenkin nopeasti, niin ei tässä mitenkään jäädä mehustelemaan tätä voittoa. Pitää vain unohtaa tämä ja mennä eteenpäin.

Lauantain pelissä Kemppainen haluaa nähdä parannusta erityisesti peräpään suorittamisessa.

– Perus viisikkopelin tiiviys on tärkeässä asemassa. Nyt vähän myös passivoiduttiin liikaa. SaiPa tulee varmasti kovaa huomenna, jolloin pitää olla hyvät avut omissa tarjolla. Samalla on uskallettava pelata kiekolla koko ajan.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen