HIFK lähtee lauantaina hakemaan vauhtia jatkopeleihin playoff-pelien ensimmäiseltä kierrokselta. Joukkueen ranskalaispuolustaja Yohann Auvitu uskoo omiinsa kauden tärkeimmän jakson alla, kun edessä on haaste nimeltä Ilves.

– Haluat tietysti kuulla minun sanovan, että voimme voittaa mestaruuden! Auvitu heitti SuomiKiekko-sivuston haastattelussa torstain Ässät-pelin jälkeen.

– Pystymme voittamaan jokaisen joukkueen. Meillä on paljon potentiaalia, jos vain pystymme jatkamaan määrätietoisesti. Uskon, että voimme olla vaarallinen vastus.

Ässiä vastaan HIFK meni pian ensimmäisen erän alussa 2-0-johtoon. Loppulukemat joukkue sinetöi kolmannen erän lopulla. Helsinkiläisten peli on viime aikoina viestinyt positiivisia signaaleja vaikean talven jälkeen.

– Pelasimme hyvän pelin. Oli tärkeää saada kolme pistettä. Saamme tästä hyvän tunnelman playoff-otteluita varten.

– Oma alkukauteni oli vaikea, mutta palasin tasolleni marraskuun puolivälissä. Mielestäni ei ole oikea asenne olla tyytyväinen. Mutta voin olla onnellinen, että olen nyt pelannut hyvin, kun jatkopelit alkavat.

Pudotuspelit käynnistyvät lauantaina. HIFK kohtaa Ilveksen ja SaiPa Ässät. Runkosarjan kuuden kärki palaa taistoon 20.3. alkaen.

– Ilves on meille kova vastus. Kohtasimme heidät kolme viikkoa sitten ja se ei mennyt ollenkaan hyvin (HIFK hävisi 3-6 oltuaan häviöllä peräti 0-6). Haluamme parantaa peliämme nyt kun tosipelit alkavat. Tulemme olemaan kunnianhimoisia ja yritämme voittaa sarjan, Auvitu alleviivasi.

Matti Heikkilä