Helsingin IFK:n laitahyökkääjä Joonas Rask nautti pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausottelusta Ilvestä vastaan. Ottelu oli vauhdikas ja kuuma. Nokkapokkia oli usean tilanteen jälkeen.

– Peli itsessään varmasti teki siitä kuuman. Siellä tapahtui sellaisia asioita, että tunteet kuumenivat. Sehän kuuluu tähän. Yleisökin varmasti tykkäsi, Rask kertasi ottelua SuomiKiekko-sivustolle.

Sarja on katkolla tänään HIFK:lle kello 17 alkavassa ottelussa.

– Varmaan samat asiat ratkaisevat kuin ensimmäisessäkin pelissä. Kiekko pomppi huonosti, ja vastustaja pääsi yksin läpi. Kun emme anna tuommoisia yhtään, ja pidämme heidät pois ykkösmaalintekosektorilta, ja itse teemme paikoista maalit, niin se ratkaisee, Rask tuumii.

Raskilla on aiempaa pudotuspelikokemusta sekä Ilveksestä että Jokereista. Hän oli myös Ilveksen mukana kevään 2012 putoamiskarsinnoissa. Hän ei ole kertaakaan ollut playoff-sarjan voittaneessa joukkueessa.

– En itse ole pudotuspelejä paljon pelannut, mutta ainahan peli kovenee. Jokainen pieni asia ratkaisee. Kuulostaa fraasilta, mutta niinhän se on. Jokainen tilanne ja voitto merkitsevät. Se nostaa jokaisen tasoa, Rask sanoi.

Rask ei ainakaan avausottelussa tuntenut pudotuspeliottelun tuomaa lisäjännitystä.

– Ajattelen niin, että tässä pystyy lisäämään omaa halua ratkaista. En ole ottamassa mitään stressiä siitä, että nyt on tärkeä paikka. Se vaan lisää keskittymistä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen