HIFK päätti kauden 2014-2015 runkosarjan selkeään 5-2-kotivoittoon Ässistä. Näin ollen helsinkiläiset sijoittuivat seitsemänsiksi ja kohtaavat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Ilveksen.

HIFK meni kotihallissaan nopeasti 2-0-johtoon, mutta tämän jälkeen peli tasoittui. Ottelun parhaana palkittu Kevin Lankinen otti maalillaan tärkeitä torjuntoja, eikä Ässät päässyt yhtä maalia lähemmäs. Loppulukemat sinetöitiin viimeisen kymmenen minuutin aikana, kun porilaiset päättivät seurata peliä enemmän jäähyaitiosta.

– Lukuun ottamatta aivan ensimmäisiä vaihtoja oli peli-ilmeemme hyvä. Koko joukkue oli sitoutunut ja näimme muutamia huippuyksilösuorituksia. Peli oli meiltä hyvin hallinnassa. Kolmannessa erässä säilytimme malttimme, HIFK-luotsi Antti Törmänen kertasi.

– Onnistumiset antavat pelaajille itseluottamusta. Näimme tänään, että pystymme puolustamaan hyvin. Yhtään ei ole varaa löpsyillä. Vastustaja kyllä rokottaa, jos pelaa vähänkään rauhassa. Se huomattiin lopussa meidän ylivoimalla. Tänään oli hyviä merkkejä, vaikka pari turhaa maalia annoimmekin.

HIFK avaa siis pudotuspelit lauantaina Ilvestä vastaan. Joukkueet kohtasivat viimeksi helmikuun lopussa, jolloin tulokseksi kirjattiin tamperelaisten 6-3-vierasvoitto. Ilves johti peliä helsinkiläisittäin pahimmillaan jo peräti 0-6.

Törmänen ei tuota kamppailua mielellään muistele.

– Se oli iso konttaus mieltä, joten näyttöhaluja ja nälkää on. Muuten pelimme ovat olleet hyviä heitä vastaan. Lähdemme peliin nöyrällä mielellä. Meidän pitää puolustaa loistavasti ja uhrautuvasti. Meidän pitää olla aktiivisia.

Matti Heikkilä, Helsinki