Kanadalainen Kyle Bochek on kärähtänyt metyyliheksaaniamiinin käytöstä. Bochek antoi positiivisen dopingnäytteen viime marraskuussa. Hän pelasi käryn aikana Iso-Britannian ylintä kiekkosarjaa Coventry Blazen joukkueessa.

Bochek myönsi Boston Heraldin mukaan aineen käytön. Hän sanoi saaneensa ainetta ravintolisässä, mutta Bochek pystyi todistamaan sen, ettei käyttänyt ainetta parantaakseen suoritustaan.

Suomen antidopingtoimikunnan lääketieteellinen johtaja Timo Seppälä sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa viime vuoden helmikuussa metyyliheksaaniamiinin olevan kaikkein vaarallisin doping urheilijoille, sillä aineella on Seppälän mukaan ainakin seitsemän synonyymiä ja urheilijat voivat ottaa huolimattomuttaan ainetta.

Bochek sai Iso-Britannian antidopingtoimikunnalta lopulta 18 kuukauden kilpailukiellon. Seuraavan kerran hän pääsee kilpailemaan 19.6.2016.

Bochek ehti pelaamaan Coventryn joukkueessa 28 ottelua. Hän siirtyi joulukuussa Tulsa Oilersiin, joka pelaa ECHL:ssä. Oilersissa Bochek on pelannut tällä kaudella 27 ottelua ja iskenyt tehot 8+7=15.