KSDK.comin St. Louis Blues -toimittaja Mike Poepping arvioi kolumnissaan sitä, miksi NHL:n kärkiseuroihin lukeutuva St. Louis Blues meni hankkimaan Olli Jokisen NHL:n siirtotakarajapäivänä.

– Fanit eivät ehkä aivan täysin tiedä, mihin Jokinen mahtuisi Bluesin kokoonpanossa. Jokisen ja tervehtyneen Chris Porterin läsnäolo kuitenkin tarkoittaa sitä, että Steve Ottin ja Patrik Berglundin on pelattava paremmin ja tasaisemmin, joka tarkoittaa tervettä kilpailua ennen pudotuspelejä, Poepping kirjoitti.

Kuusi pudotuspeliottelua yli 1200 NHL-runkosarjapelin urallaan pelannut Jokinen ei tuo Bluesiin paljoa playoff-kokemusta.

– Jokisella ei välttämättä ole pudotuspelikokemusta, mutta hän on todellinen NHL-veteraani, joka tietää mitä NHL:ssä selviäminen vaatii, Poepping kehui suomalaista.

Poeppingin mukaan Jokinen kuitenkin nostaa tasoaan isoissa peleissä. Toimittaja myös toivoo, että suomalaissentteri tuo lisää tehokkuutta St. Louisin pelaamiseen.

– Jokinen tunnetaan puolustustaidoistaan, mutta hän osaa myös hyökätä ja parantaa peliään isoissa otteluissa. Katsotaan vaikka Sotshin tilastoja: 6 ottelua tehot 2+2. Jos hän tuo saman intensiivisyyden Bluesin kokoonpanoon, on hän kaivattu syvyyshankinta hyökkäykseen.

– Kaiken kaikkiaan Olli Jokisen pitäisi olla se kaivattu voimahyökkääjä, joka täydentää joukkueen kolmea ketjua ja joka nostaa joukkueen tehtyjen maalien määrä, Poepping tiivisti.