Liigan neljännet puolivälieräkamppailut torstaina sisälsivät melkoisen paljona tapahtumia ja tunteita.

Ensimmäisenä välieriin tiensä selvitti JYP, joka voitti myös neljännen ottelun Bluesia vastaan lukemien oltua heidän hyväksi 7-4.

Avainpelaajana jyväskyläläisille toimi erityisesti Petr Hubacek, joka oli täräyttämässä kaksi erittäin komeaa osumaa hurrikaanipaidoille. Yhteensä Hubacek kasasi kokoon tehot 2+1 illan pelissä.

Vähän matkan päässä Helsingissä HIFK puolestaan tasoitti sarjan Tapparaa vastaan. Loppulukemat olivat HIFK:n eduksi peräti 5-1.

Näin kyseinen sarja on nyt tilanteessa 2-2.

Samaiseen tilanteeseen ajauduttiin Lukon ja KalPan sarjassa, kun KalPa oli tiistain tapaan parempi. Loppulukemat Kuopiossa olivat KalPan hyväksi 4-2.

Isossa kuvassa oli erityisesti Mikael Ruohomaa, joka napautti tehot 2+1.

Lappeenrannassa SaiPan ja Kärppien ottelussa puhuttivat erityisesti videotarkistukset. Kärpät näytti siirtyneen Joonas Donskoin toimesta toisessa erässä maalin karkumatkalle, mutta maali hylättiin hyvin erikoisella tavalla videotuomarin johdosta, vaikka Donskoin maalaamisessa ei ollut potkuliikettä.

Donskoi ei tätä paljoa jäänyt murehtimaan, vaan hän iski Kärpät ensin 3-2-johtoon ja perään vielä lisäsi lukemiksi 4-2.

Ben Maxwell iski vielä tyhjiin ja samalla illan toisensa. Näin Kärpät vei torstain kamppailun nimiinsä lukemin 5-2 ja johtaa nyt sarjaa 3-1.

Sarja onkin katkolla lauantaina Oulussa.

Koottuna vielä sarjatilanteet:

Kärpät-SaiPa: 3-1
Tappara-HIFK: 2-2
Lukko-KalPa: 2-2
JYP-Blues: 4-0