OULU. Tappara onnistui kaatamaan ehkä sen jopa isoimman mittarin tällä hetkellä Liigassa, eli Kärpät, kun oululaisjoukkue oli vastassa perjantain liigakierroksella.

Vierasreissu onnistuikin mainiosti Tapparalta Ouluun, mistä mukaan tarttui kolme pistettä. Loppulukemat olivat Tapparan hyväksi 4-2.

Iso päänahka maistuikin hyvälle kirvesrintojen leirissä.

– Meillä on ollut vähän vaikeuksia välillä näiden kärkiporukoiden kanssa, niin kyllä tämä voitto maistuu aika makealle, Tapparan tähtilaituri Olli Palola hehkutti SuomiKiekko-sivustolle.

– Täältä kuitenkaan kovin moni joukkue ei ole niitä pisteitä onnistunut raapimaan. Aika hieno juttu siis, että saatiin niin tehtyä, Palola jatkoi.

Myös Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola pystyi myhäilemään pelin jälkeen tyytyväisenä.

– Kärpät on erittäin kova joukkue ja aina kun pystyt heidät voittamaan, niin silloin olet onnistunut, Tapola iloitsi.

Erityisesti voiton taakse nousi koko joukkueen vahva sitoutuminen.

– Se oli mun mielestä se isoin asia. Pystyttiin olemaan tasaisen hyviä ja pystyttiin antamaan painetta juuri silloin, kun Kärpät vähän niin kuin kiekotteli. Otettiin niistä riistot, mistä myös maalimme teimme. Kaiken keskellä pystyttiin puolustamaan keskustaa hyvin. Kärpät on kuitenkin hieman erityyppinen joukkue kuin muut liigassa, kun moni ehkä pelaa suoraan eteenpäin koko ajan ja he taas vähän erillä tavalla. Siihen täytyy olla itse valmis, Tapola kävi läpi.

Se, että haettiinko pelissä jo hieman asetelmia pudotuspelikevääseen, sitä Palola ei lähtenyt suoraan myöntämään.

– Yksi peli muiden joukossa, mutta totta kai tämä tuo taas lisää itseluottamusta koko porukalle. Sitä kautta auttaa varmasti seuraavissakin peleissä.

Tappara ehti olla jos jonkinlaisessa kriisissä ja hieman pidemmässä tappioputkessa, mutta nyt se on kuntopuntarin kärjessä.

Mitä on tapahtunut?

– Ei mitään ihmeellistä. Ei meillä siinä ollut niin huonoja pelejä mitä ehkä kirjoiteltiin ja mitä ehkä puhuttiin jossain. Monet kamppailut olivat maalin pelejä ja sattuivat kääntymään kaverille. Nyt ne samat ovat kääntyneet meille, joukkueen kultakypärä Palola pohti.

– Tällä hetkellä näyttää ihan hyvältä, kuului tiivistys.

Fiilis onkin kirvesrintojen leirissä tällä hetkellä hyvin mainio.

– Kyllä varsinkin tällä hetkellä. Kevättä odotellessa, Palola tunnelmoi.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen