Luulajan kirin tiistaisessa Champions Hockey Leaguen finaalissa aloittanut Kristian Näkyvä saa lähipäivinä reissata jatkuvasti Suomen ja Ruotsin rajan yli.

Ruotsissa ammatikseen pelaava Näkyvä saapui Suomessa järjestettävälle Leijonien harjoitusleirille vain palatakseen takaisin Ruotsiin loppuviikosta kun Tre Kronor isännöi Suomea tuplamaaottelussa. Vauhtia on piisannut.

– Tulin vuorokaudeksi tänne Suomeen koti-ikävää parantelemaan ja sitten nopeasti takaisin sinne, Näkyvä kuvaili keskiviikkona Leijonien harjoitusten jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

[nosto tasoitus=”oikea”]Pitää uskaltaa pelata omilla vahvuuksilla, eikä olla vain selviytymässä.[/nosto]Näkyvän 2-1 kavennusmaali aloitti Luulajan kirin tiistaisessa CHL-finaalissa, jonka kotijoukkue lopulta voitti. Näkyvä on nauttinut ajastaan pohjoisessa.

– On tuntunut hyvältä ja pelaaminen on ollut hauskaa. On ollut koko ajan sellainen tunne, että on luottamusta. Saa vain nauttia pelaamisesta, hän kuvailee.

Valmentajan luottamus on tärkeää.

– Pitää uskaltaa pelata omilla vahvuuksilla, eikä olla vain selviytymässä.

– Alusta saakka annettiin isoa ruutua. Se antoi tunteen, että voin toteuttaa itseäni eikä tarvitse pelätä peliajan suhteen.

Nyt edessä on kaksi kivikovaa A-maaottelua Ruotsia vastaan. EHT-sarjaan kuuluvat kamppailut ovat Näkyvälle yksi kevään näyteikkunoista – kenties tärkein sellainen.

– Nämä pelit ovat taas mittari itselleni. Onko menty eteenpäin ja mitkä ovat mahdollisuudet MM-kisojen suhteen?

Matti Heikkilä