SaiPa lähtee Liiga-viikkoonsa kahden tärkeän voiton jälkeen. Romahdettuaan viime viikolla kotonaan Ilvestä vastaan, otti yhä suorasta pudotuspelipaikasta taisteleva SaiPa yhteensä viisi pistettä Kärpiltä ja Tapparalta.

Tällä viikolla sen ohjelmassa on vierasottelut Sportia ja TPS:ää vastaan, minkä jälkeen se isännöi Ilvestä. SaiPa on tällä hetkellä lähtökohtainen suosikki kaikissa otteluissa.

– Ne pelit ovat joskus vaikeita pelata, koska vastustajalla ei ole mitään hävittävää. Ilves on kisassa mukana, joten he tulevat kovaa. Sportin ja TPS:n pelaajat taas pelaavat ensi kauden sopimuksistaan. Vaikka joukkueet eivät ole enää pudotuspelitaistelussa, mutta ovat silti vaarallisia, muistuttaa SaiPan kultakypärä Dave Spina.

SaiPan paikka jatkopeleissä alkaa olla turvattuna, sillä se on menossa nyt pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle 13 pisteen marginaalilla viivan alla olevaan HPK:hon nähden. Kuudes sija on vain neljän pisteen päässä.

– Kun ohjelmaa katsoo, pisteet näiltä joukkueilta ovat niitä, jotka jokainen uskoo saavansa. Me tarvitsemme ne, emmekä halua jättää yhtään ottamatta, sanoo Spina SuomiKiekko-sivustolle.

Dave Spinan pidempi erikoishaastattelu julkaistaan SuomiKiekko-sivustolla vielä ennen tiistai-illan Sport-SaiPa –ottelua.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen