Ruotsin kiekkoliiton varapuheenjohtaja Peter Forsberg on suuttunut mies. Hän olisi halunnut Jokerien Linus Omarkin ja Henrik Karlssonin Ruotsin maajoukkueen mukaan viikonloppuna pelattaviin harjoitusotteluihin Suomea vastaan, mutta toisin kävi. Omark ja Karlsson matkasivat Jokerien mukana seuran vieraskiertueelle Ufaan ja Omskiin. Jokerit pelaa Ufassa keskiviikkona ja perjantaina Omskissa.

Aftonbladetissa Ruotsin päävalmentaja Pär Mårts kertoo, että syy ruotsalaisten peräti kuuteen poisjääntiin on KHL-seuroissa.

– Seurat painostavat poikia, ja he jättävät siksi tulematta.

Expressenissä Forsberg myöntää, että Omarkilla ja Karlssonilla oli Jokerien lupa tulla. Silti hän antaa piikin KHL:ään täksi kaudeksi siirtyneelle Jokeri-joukkueelle.

– En tiedä onko Jokereilla enää mitään suomalaista identiteettiä, vaan ehkä he ovat venäläinen joukkue. Hehän toimivat KHL:n alaisena.

– En tiedä jäävätkö pelaajat kotiin koska he haluavat olla lojaaleja seuralleen. Se on jotain mitä me emme voi hallita, Forsberg murisee.

Jokerien Juhamatti Aaltonen ja Topi Jaakola pelaavat Leijona-paidassa Ruotsi-otteluissa. Myös Petr Koukal matkaa vahvistamaan Tshekkiä maan otteluihin Venäjää vastaan.

Tre Kronor sai kuitenkin yhdeksän pelaajaa KHL:stä myös mukaan. Ruotsi kohtaa Suomen maaotteluissa perjantaina ja sunnuntaina.