Farssiksi jään sulamisen vuoksi kääntynyt ja toisen erän alussa päättynyt Leijonien ja Tre Kronorin harjoitusottelu oli pettymys kaikille osapuolille.

Yksi turhautuneimmista saattoi kuitenkin olla Ruotsin hyökkääjä Tom Wandell, joka matkusti Västeråsiin peräti 17 tuntia KHL-seuransa Admiral Vladivostokin suunnasta Siperiasta.

– Tämä on tapahtunut nyt niin monta kertaa. Tällaista ei saa tapahtua. Paikalla on joukko kannattajia, meillä on televisiointisopimus, meillä on sponsoreita. Meillä on pelaajia Vladivostokista, jotka tulevat tänne pelaamaan meidän kanssamme, ja me emme saa hommaa hoidettua kunnolla, manaili Göteborgs-Postenissa Ruotsin päävalmentaja Pär Mårts joka osoitti säälivät sanansa siis Wandellille.

Ruotsissa neuvotellaan nyt, saavatko lipun ostaneet katsojat (täysi halli, 4900 katsojaa) rahansa takaisin. Erityisen kiusalliseksi tilanteen tekee se, että viime huhtikuussa samasta syystä keskeytyi Tre Kronorin Norja-peli ja juuri tammikuussa CHL-ottelu Frölunda-Kärpät, eri halleissa tosin.

Wandellin tapaus on kiusallinen siksikin, että Ruotsin joukkueenjohto protestoi ennen pelejä ankarasti sitä, että moni KHL-pelaaja jäi pois joukkueesta. Mårts tulkitsi, että pelaajat kieltäytyivät seurojen painostuksen takia. Nimittelipä liiton varapuheenjohtaja Peter Forsberg Jokeria tästä syystä venäläiseksi joukkueeksi.

Wandell ja kumppanit saavat uuden mahdollisuuden Leijonien kanssa harjoitteluun sunnuntaina Globenissa.

Eiköhän jää silloin kestä.