OULU. Leijonien mukana EHT-otteluissa Ruotsia vastaan viikonloppuna ollut Kärppien hyökkääjä Joonas Donskoi jatkoi lentokeliä myös Liigan puolella, kun hän oli tiistaina isossa roolissa Kärppien 6-5-jatkoaikavoitossa Lukosta.

Donskoi iski kaksi maalia ja rikkoi samalla henkilökohtaisen piste-ennätyksen yhden liigakauden osalta. Kasassa on nyt 46 ottelusta 39 (14+25) pistettä.

Kaksi maalia, vaikka tiistain peli oli kolmas kolmeen päivään.

– Ei tuossa odottanut, että huilataan, eikä sitä tarvitsekaan. Mukavampi se on pelata kuin reenata. Ja korvien välistä se on enemmän sitten kiinni. Jos antaa väsymykselle vallan, niin sitten sitä myös tulee. Ihan hyvin jaksoi pusertaa nämä ja huomenna saa sitten huilata, Donskoi mietti urakan jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

– Mutta kyllä nyt vähän painoi, se täytyy myöntää. Tuli muutama kiekonmenetys meidänkin ketjulle ja osuma omiinkin, mutta onneksi sitten päästiin vielä iskemään maali ja päästiin jatkoille, Donskoi jatkoi.

Vakuuttavat otteet vielä tiistaina keräsivätkin kovat kehut Kärppien päävalmentajalta Lauri Marjamäeltä, joka oli myös todistamassa Leijonissa vaihtopenkin takana Donskoin otteita Ruotsissa.

– Kyllä on huikea pelaaja. Ajattelee vielä, että pelasi sunnuntaina Globenissa, pelasi maanantaina Ässiä vastaan 20 minuuttia ja nyt sama satsi taas. Nytkin tuntui vain, että haluaa tehdä sen kolmannen maalinsa. Onhan hän ihan poikkeuksellisessa kunnossa.

– Se dynaamisuus ja luisteluvoima, miten hän kerkeää jokaiseen tilanteeseen ja joka paikkaan. Kiskoo vielä kiekkoja sitten verkkoon päälle. Kovassa iskussa on, ei voi muuta sanoa. Hienoa, että on tuollainen pelaaja omassa joukkueessa, Marjamäki hehkutti.

Omaa peliä aidosti myös maajoukkueen puolella

Tuplaottelut Ruotsia vastaan menivät niin Donskoilla kuin muilla Leijonilla heti hieman haastavaksi, kun perjantaina Västeråsissa jää petti kesken kamppailun. Se ottikin päähän Donskoilla, joka oli jo kokenut Kärppien kanssa samanlaisen farssin CHL-pelissä Frölundaa vastaan muutama viikkoa sitten Göteborgissa.

– Kyllä se turhautti. Sinne oli moni jätkä tullut paljon kauempaakin antamaan näyttöjä maajoukkueeseen ja MM-kisoihin. Oli se turhautuminen aika kova siinä. Kaksi peliä ja toinen tavallaan kokonaan ohi.

– Mutta ei siinä auttanut kuin ottaa happea ja alkaa keskittyä sunnuntain peliin ja suunnata siihen kaikki mitä löytyi.

Kokonaisuudessaan Donskoi ja hänen ketjukaverinsa Kärpistä, Joonas Kemppainen olivat isossa roolissa viikonlopun aikana. Donskoi itsekin suhtautui varsin positiivisella mielellä siihen, miten peli tai hieman yli neljä erää Ruotsissa menivät.

– Oli tietenkin mukava, kun ”Kepu” oli samassa ketjussa ja oli tuttu kaveri. (Olli) Palola sitten vielä toisessa laidassa, joka oli myös tuttu. Saatiin peliä hyvin hyökkäyspäähän, mutta ainut oli se, että maalit jäivät puuttumaan. Se jäi harmittamaan. Oli kuitenkin aika paljon niitä paikkoja lopulta.

Kehitystä on kuitenkin tapahtunut. Siihen Marjamäki myös painotti näkemyksessään.

– Kyllä on ja paljon. Ovat tehneet molemmat sen eteen kovan työn. Hienoa, että näkevät sen, että pärjäävät myös tuolla kansainvälisissä peleissä. Tietenkin hyvä itseluottamustaso auttaa siinä molempia.

– Jos vaikka vertaa viime jouluiseen Sotshin turnaukseen, milloin oli ensimmäistä kertaa, niin silloin tuntui siltä, että ei pystynyt viemään oikein omia vahvuuksia sinne. Nyt tuntui siltä, että pystyi pelaamaan paljon paremmin. Juuri sitä samaa peliä, mitä täällä. Paljon hyökkäyspäässä pitkiä hyökkäyksiä saatiin ja niin edelleen, Donskoi kävi läpi omasta näkökulmastaan.

MM-kisapaikoista on puhuttu jo paljon, mutta pelaajan näkökulmasta ne ovat vielä hyvin kaukana.

– En ole miettinyt kyllä yhtään. Aikalailla tullut päivä kerrallaan keskityttyä tähän Kärppien hommaan ja tässä on kuitenkin runkosarjaa jäljellä sekä toivottavasti pitkä kevät. Keskittyminen suuntaan kyllä siihen, Donskoi painottaa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen