NHL:ssä Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä tehtiin hieman kummallinen treidi.

Toronto Maple Leafs lähetti kalliilla sopimuksella varustetun David Clarksonin Columbus Blue Jacketsiin, josta GM Jarmo Kekäläinen puolestaan pisti toiseen suuntaan koko kauden pelaamatta olleen Nathan Hortonin.

Lähtökohta treidille onkin hieman hassu, sillä Hortonin koko pelaajaura on edelleen hyvin vaakalaudalla. Clarkson puolestaan on ollut suuri pettymys Maple Leafsissa sen jälkeen, kun hän solmi 7 vuoden mittaisen sopimuksen, jossa palkkojen keskiarvo on 5,25 miljoonaa dollaria.

Hortonilla sopimuskausia on vielä tämän sesongin jälkeen neljä nykyisessä sopimuksessa, jossa palkkojen keskiarvo on 5,3 miljoonaa dollaria. Tällä hetkellä hän on kuitenkin pidemmän aikaisten loukkaantuneiden listalla, eikä rasita palkkakattoa.

TSN:n toimittaja Bob McKenzien mukaan Blue Jackets joutui maksamaan koko ajan täyttä palkkaa Hortonille, jonka pelaaminen on hyvin epävarmaa. Nyt vaihtokaupan yhteydessä Blue Jackets sai kokoonpanoonsa lähes saman hintaisen pelaajan, joka taas pystyy pelaamaan. Maple Leafs taas joutuu nyt maksamaan palkkaa Hortonille, mutta säästää tilaa palkkakatossa.

Clarkson on iskenyt tällä kaudella 56 ottelussa tehot 10+5=15. Hänelle menestyskausi oli 2011-2012, jolloin hän iski New Jersey Devilsin paidassa 30 maalia runkosarjassa.