WIEN. Heikon ruplan ja monen talousvaikeuksiin joutuneen seuran painiessa KHL:n tulevaisuus puhututtaa yhä enemmän.

Yksi spekuloitu suunta sarjalle olisi Keski-Euroopan isot markkinat. Ainakin Itävallasta löytyy seuroja, joilla olisi teoreettisesti mahdollisuuksia kasata joukkue itäiseen mammuttisarjaan.

Varsinkin EC Salzburgin ympäriltä löytyisi paljon sponsorirahaa, sillä seura on energiajuomajätin omistuksessa. Sitä mieltä on myös yli kolme vuotta KHL:ää kiertänyt konkarivahti Bernd Bruckler.

– KHL on todella vahva sarja. Meillä on organisaatiossa perusrakenne ja taloudellinen voima mennä sinne. En toki tiedä, onko se mikään maali meille. Mutta se toisi ainakin todella kiinnostavaa kiekkoa Keski-Eurooppaan, itävaltalaistorjuja pohti oman seuransa tilannetta SuomiKiekko-sivustolle.

Samaan hengenvetoon Suomestakin tuttu konkarivahti ei kuitenkaan usko, että tämä tapahtuu ainakaan lähiaikoina.

– Se on pois pöydältä tällä hetkellä. Uskon heidän haluavan enemmänkin supistaa sarjaa kuin laajentua. Ruplan kurssi on heikko, joten se on ymmärrettävää hyvin.


Brucklerin linjoilla on myös itävaltalaisen kiekon asiantuntija Alpo Suhonen, joka ei usko mahdollisiin loikkauksiin. Kokenut kiekkomies ei ole vakuuttunut lainkaan idän mammuttiliigasta.

– Pidän sitä muutenkin varsin kyseenalaisena sarjana, mutta vaikea sanoa, mitä sille tulee tapahtumaan. Kenties suomalaisvalmentajien ja -pelaajienkin määrä vain pienenee siellä. Tai siltä ainakin tuntuu, maan jääkiekkoliitossa työskentelevä kiekkovaikuttaja ennusti.

CHL:ssä tulevaisuus?

Yksi käynnissä olleen kauden isoin juttu itävaltalaisessa kiekossa on ollut CHL. Sen suhteen maassa onkin kovat odotukset jatkosta.

– Se oli loistava turnaus. Me pelasimme hyvin, mutta hävisimme Luulajalle romahduksen takia. Se on harmi, sillä he voittivat lopulta koko turnauksen. Pelasimme vahvasti ja pystyimme haastamaan isot joukkueet. Toivottavasti pystymme myös jatkossa, Bruckler hehkutti.

Turnaus on kaikin puolin tärkeä mittari itävaltalaisseuroille. Sekä Vienna Capitals että EC Salzburg pystyivät haastamaan siellä jo ensimmäisellä kaudellaan isompia seuroja.

– Se osoittaa vain, että pystymme haastamaan ja voittamaan myös suurten sarjojen joukkueet. On kiva nähdä tasomme muihin eurooppalaisiin verrattuna, Salzburg-torjuja Bruckler kertasi.

Mitä muuta kuuluu Alpo Suhoselle je Bernd Bruclerille? Lue kaksikon haastattelut myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta!

Ilari Isotalo, Wien
Twitter: @IlariIsotalo