Evander Kane nousi tällä viikolla mukaan NHL:n kiivaimpiin siirtohuhuihin ja ampaisi suoraan ykkösnimeksi ajatellen lähestyvää siirtotakarajaa. Olkapääleikkaukseen menevästä Kanesta ei kuitenkaan ole apua enää tällä kaudella kenellekään, joten on erittäin todennäköistä, että hänet kaupataan vasta kesällä.

Kesän kauppaamisen puolesta puhuu loukkaantumisen lisäksi myös se, että varaustilaisuudessa NHL-seuroilla on enemmän venymisvaraa palkkakaton alle mahtumisen kanssa. Tämä johtaa siihen, että tarjouskilpailu Kanesta on todennäköisesti kovempi kesällä kuin nyt, ja sitä kautta myös Jets saisi hänestä paremman hinnan kesällä.

Kanen, 23, perässä ovat takarajalla sellaiset joukkueet, jotka häntä hankkiessa katsovat kaukaisuuteen. Nuori, voimakas ja maaliahne laituri on äärimmäisen arvokas palanen missä tahansa joukkueessa, saati sitten jälleenrakennusta tekevässä joukkueessa.

Joten jos niin käy, että Kane ennen 2.3. olevaa siirtotakarajaa lähtee, siirtyy hän todennäköisesti Buffalo Sabresin tai Vancouver Canucksin kaltaiseen joukkueeseen, jossa jälleenrakennus on jo jollain tasolla käynnissä.

Syy siihen, miksi Jets Kanen myisi siirtotakarajalla, on se, että joukkue tarvitsee apua pudotuspelitaistossa. On syytä muistaa, että Kane on joka tapauksessa sivussa loppukauden, joten hän ei auta Jetsiä, vaikka jäisikin joukkueen palkkalistoille siirotakarajan jälkeenkin.

Sportsnetin toimittajan Chris Johnstonin mukaan Jetsin Kanesta pyytämä hinta on myös laskenut, joka viittaisi siihen, että jonkinlaiset intressit Winnipegillä on kaupata hänet jo ennen takarajaa.

En usko, että kanadalaislaituri enää Jetsin paidassa pelaa. Jets-tarina alkaa olla hänen urallaan ohi. On sattunut liian monta kohua yhden pelaajan kohdalle (esimerkiksi: Homofobia-kohu ja rahoilla elvistely -kohu).

Antti Eteläaho
Twitter: @finanatsu