Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen nauttii tällä hetkellä täysin rinnoin joukkueen jokapäiväisestä tekemisestä. Joukkue on repäissyt sarjataulukossa yhdeksän pisteen kaulan sarjakakkoseen KalPaan. Hallitsevan mestari alkukausi oli vaikea, mutta sen jälkeen meno on ollut vakuuttavaa. 11+9 tehot puolustajan paikalta iskenyt Kukkonen kertoi SuomiKiekko-sivustolle joukkueen menestysreseptin olevan yksinkertainen.

– Perusasiamme ja päivittäinen työnteko on kunnossa. Joka jätkä sitoutuu pelitapaamme ja olemme joukkue.

– On hienoa, että joka jätkä tekee treeneissä täysillä hommia, sillä meillä on kova sisäinen kilpailu joukkueessamme. Niin sen pitää ollakin tässä lajissa, hän linjaa.

Kukkonen nauttii olostaan Kärpissä.

– On mahtavaa olla tässä joukkueessa. Meille on tälle kaudelle noussut omia nuoria ja saimme riveihimme muutaman huippu-ulkomaalaisen. Olemme hyvä joukkue.

Kärpät on Liigan suurin mestarisuosikki, joka vahvistui juuri KHL-seura Jugran Lukas Kasparilla ja Ben Maxwellillä. Kapteeni Kukkonen otti miehet ilomielin vastaan.

– Kumpikin tietää seuran toimintatavat, joka on plussaa. He ovat huippuammattilaisia ja halusivat tulla joukkueeseen.

– On hyvä juttu, että saimme tähän väliin pari vieraspeliä, jotta uudet kaverit pääsevät hyvin joukkueeseen sisään ja saamme kokemuksia yhdessä. Niitä tarvitaan aina, mitä pidemmälle menemme.

Kärppien urakka jatkuu torstai-iltana vierasottelulla SaiPaa vastaan.

Jesse Happonen
Twitter @JesseHappone