BRATISLAVA. Juhamatti Aaltonen palasi tositoimiin loukkaantumisensa jälkeen makeaan saumaan, kun Jokerit päätti runkosarjansa Slovakiassa 3-2-voittoon.

Slovan-voitossa pirteästi esiintynyt taiturihyökkääjä otti paikkansa tutusta ketjusta ja pääsi heti hyvin juoneen mukaan. Petteri Wirtasen johtama ketju iski kaksi maalia Aaltosen napatessa yhden syöttöpisteen.

– Kiva oli pelata pitkästä aikaa. Sai yhden pelin alle ennen tosipelejä. Se helpottaa. Nyt siirrytään tosipeleihin, hyökkääjä maiskutteli SuomiKiekko-sivustolle.

Aaltonen ehti olla pitkään sivussa Leijonien Ruotsi-pelissä tulleen vamman takia. Hyökkääjän mukaan pieni huili voi kääntyä jopa eduksi tulevaa silmäillen.

– Ei pelejä koskaan ole kiva katsoa sivusta. Mutta toisaalta ei niissä niin suurta panosta ollut. Voi tehdä jopa hyvää, että sai treenata rauhassa ja laittaa itsensä kuntoon. Nyt on saanut ainakin huilata – toivottavasti tuottaa tulosta.

Runkosarja paketissa. Mikä tunne historiallisesta rupeamasta on jäänyt tähän mennessä?

– Ihan hyvin ollaan suoriuduttu. On pystytty haastamaan kärkijoukkueet ja pelaamaan hyvin. Nyt ollaan kuitenkin vasta 16 parhaan joukossa. Nyt vasta nähdään, mikä maku kaudesta jää. Vielä ei ole saavutettu mitään, Aaltonen muistutti.

60 pelin rupeama päättyi pitkään vierasreissuun. Sen myötä pudotuspelit Dinamo Minskiä vastaan on kiva aloittaa kotoa.

– Meillehän tämä reissaminenkin on helppoa. Me mennään, mihin käsketään. Näillä matkoilla muut tekee ne suuremmat hommat, Aaltonen naurahti.

Ilari Isotalo, Bratislava
Twitter: @IlariIsotalo