Jokereiden ensimmäiseen pudotuspelivoittoon päättyneen Minsk-ottelun parhaan palkittu Tommi Huhtala vei Jokerit ottelun toisessa erässä 3-1 –karkumatkalle. Huhtala uunotti kiekonriiston jälkeen Minsk-vahti Dmitry Milchakovin ja viimeisteli etukulmasta.

– Ehdin vähän katsoa ympärilleni, että onko tässä tilaa. ”Nikke” (Niklas Hagman) ajoi takatolpalle ja vei yhtä pakkia mukanaan. Se avasi minulle tilaa kävellä sisään, kertasi Huhtala SuomiKiekko-sivustolle ottelun jälkeen.

– Ei tullut muuta mieleen kuin tuollainen yksinkertainen veivi. Kiva, että meni sisään. Maali on aina maali, hän myhäili.

Jokerit pystyi ottelusarjan toisessa osassa ehjempään suoritukseen kuin ensimmäisessä ottelussa, jossa se menetti päätöserän passivoitumisellaan kahden maalin johdon.

– Meidän on keskityttävä omaan peliimme, että pysymme aktiivisina, emmekä passivoidu missään vaiheessa. On pelattava liikkuvaa peliä, niin kaveri putoaa varmasti. Eilen emme onnistuneet siinä kolmannessa erässä. On oikeastaan turhaa jauhaa tästäkään pelistä. Nämä kaksi peliä ovat historiaa, ja vain ensi pelillä on merkitystä, Huhtala sanoi.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen