Jokereiden paras pistemies ja maalintekijä KHL:n runkosarjassa oli Steve Moses. Hän teki 36 maalillaan uuden runkosarjan maaliennätyksen.

SuomiKiekko-sivusto tapasi täynnä itseluottamusta olevan hyökkääjän juuri pudotuspelien alla. Tiedustelimme Mosesilta mm. suurinta mestarisuosikkia, ja yhdysvaltalaisen kommentti oli paljon puhuva.

– Me olemme mestarisuosikkeja! Jos pelaaja ei ajattele näin, on hän jo hävinnyt. Muita joukkueita ei saa pitää henkisesti itseään korkeammalla, Moses tokaisi.

Mestaruutta tavoittelee Mosesin mukaan laaja rintama seuroja.

– Meidän konferenssisamme kovia ovat SKA, TsSKA, ja Dinamo Moskova. Idässä ovat Kazan ja Magnitogorsk. Ne voivat olla vaarallisia. Magnitogorsk on puolustava mestari ja heillä on kenties KHL:n paras ketju. Heidän voi odottaa olevan pudotuspeleissä kovia. Seitsemällä-kahdeksalla joukkueella on mahdollisuus voittaa. Meidän kopissamme kysyttäessä on kuitenkin vain yksi suosikki, eli me itse, hän tuumasi.

Steve Mosesin ja Ossi Väänäsen erikoishaastattelut luvassa SuomiKiekko-sivustolla vielä hyvissä ajoin ennen Jokereiden ja Minskin ensimmäistä pudotuspelikohtaamista.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen