Ilveksellä on edessä kova viikonloppu, sillä se kohtaa perjantaina ja lauantaina ensin Ässät Porissa, sitten Lukon kotonaan. Molempia vastaan Ilveksen saldo näyttää nollaa pistettä. Ilves taistelee kynsin ja hampain paikasta Liigan pudotuspeleissä.

– Alkukauden peli Ässiä vastaan tuli huonoon saumaan, mutta edellinen Porin peli oli hyvä. Viimeinen napsu on puuttunut, ja sitä me lähdemme nyt hakemaan perjantaina ja lauantaina. Meillä on vastassa kaksi joukkuetta, joita emme ole voittaneet tällä kaudella, ja nyt meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa molemmat, sanoo joukkueen päävalmentaja Tuomas Tuokkola SuomiKiekko-sivustolle.

Tuokkola on keskiviikkoisen, joskin jatkoaikatappioon päättyneen JYP-koitoksen perusteella tyytyväinen omiensa tekemiseen. Maalintekoa on kuitenkin terästettävä, sillä Ilves on tehnyt nyt seitsemässä viime pelissään varsinaisella peliajalla yli kaksi maalia vain kahdesti.

– Intensiteetti on parhaimmillaan erittäin hyvä. JYP on kova joukkue ja suorissa hyökkäyksissä, puolustuspelaamisessa ja keskialueen painepelaamisessa erittäin korkealla tasolla. Loimme paikkoja ja pidimme JYPin inhimillisessä maalipaikkamäärässä. Sen otamme siitä pelistä mukaan. Pelin taso kuitenkin ailahtelee liikaa ja hallinnan tunne katoaa pelaamisesta. Onko se sitten keskittymisestä, latautumisesta vai pelin sisällä pysymisestä kiinni, Tuokkola mietti.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen