Porin Ässät viettää perjantaina todellista juhlapeliä.

Seura ilmoitti kunnioittavansa Lasse Heikkilän yli 40 vuoden mittaista palvelusta porilaisen jääkiekkoilun hyväksi nostamalla Porin Karhujen #13 pelipaidan Heikkilän nimellä Isomäen jäähallin kattoon perjantain juhlaottelussa.

Ässät pelaa perjantaina koko ottelun Porin Karhujen peliasussa ja 1965 mestarijoukkue on kutsuttu kunniavieraina otteluun.

Lasse Heikkilä oli pelaajana nostamassa porilaista jääkiekkoa pääsarjatasolle. Pelaajavalmentajana hän voitti kaupungin ensimmäisen Suomen mestaruuden. Päävalmentajana Heikkilä voitti Ässissä kaksi SM-kultaa ja kaksi SM-hopeaa johtaen Ässät kolmena vuotena peräkkäin Liigan finaaleihin 1978 – 1980.

Ässien toimitusjohtajana Lasse Heikkilä toimi 1981 – 1994. Lisäksi Heikkilä toimi A-maajoukkueen päävalmentajana vuosina 1974 – 1976.

– Haluamme kunnioittaa Lasse Heikkilän panosta porilaisen ja suomalaisen jääkiekkoilun hyväksi tehdystä pitkästä ja ansiokkaasta työstä, Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kommentoi.

Juhlakalu ei itse pääse paikan päälle todistamaan seremonioita.

– Haluan kiittää koko porilaista jääkiekkoyhteisöä tästä suuresta kunniasta. Pitää kuitenkin muistaa, että yksinään kukaan ei pysty suurtekoihin. Tarvitaan vahva ja tiivis yhteisö. Kukaan ei ole mitään ilman joukkuetta.

– Valitettavasti en pääse perjantaina paikan päälle, mutta olen hengessä vahvasti mukana.

Ässät kohtaa kamppailussa Ilveksen. Ottelu alkaa klo 18.30.