Maalivahti Antti Raannan asema Chicago Blackhawksin riveissä puhuttaa.

Raanta on esiintynyt Blackhawksin maalilla terävästi. Kuluvalla kaudella Raanta on torjunut 14 peliä torjuntaprosentilla 93,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo on 1,89.

Äskettäin Raanta sai hieman yllättäen passituksen farmiin. Suomalainen pelasi sunnuntaina Boston Bruinsia vastaan, mutta pelin jälkeen tie vei AHL:ään.

Raannan tilalle nostettu Scott Darling sai heti perään Blackhawksilta kahden vuoden jatkosopimuksen (uutinen).

Tämän jälkeen liikkeelle lähtivät spekulaatiot Raannan asemasta. Veskarilla on ensi kauden kattava sopimus, mutta suomalaisen siirto toiseen seuraan tässä vaiheessa ei olisi jättiyllätys.

Näin arvioi muun muassa NHL.comille kirjoittava Brian Hedger. Hänen mukaansa Columbus Blue Jacketsin apulais-GM Bill Zito on nähty viime aikoina Blackhawksin peleissä ja seuralla olisi tarvetta luotettavalle kakkosvahdille.

Myös Chicago Sun-Timesin Mark Lazerus ihmettelee Blackhawksin toimintaa. GM Stan Bowman oli kertonut tammikuussa, että aikomuksena on pitää sekä Darling että Raanta seuran riveissä, mutta tämä siirto herättää kummastelua.

Brian Hedger

@BrianHedger
Columbus asst GM Bill Zito has been at the past couple #Blackhawks games. Used to be an agent, worked in CHI, so ordinarily no big deal ...

Brian Hedger

@BrianHedger
Could the Jackets be looking for a more stable backup (Raanta) for when Bob is healthy next year?

Mark Lazerus

@MarkLazerus
Stan Bowman told me last month that he fully expected to keep both Antti Raanta and Scott Darling next year. Starting to wonder about that.