Jyväskyläläinen JYP on ollut Liigassa kehnossa vireessä viime ottelut. Viidestä edellisestä ottelusta JYP on ottanut vain yhden kolmen pisteen voiton. Yksi voitto tuli jatkoajalla, kolme kamppailua on päättynyt tappioon.

JYP on päästänyt edellisissä neljässä ottelussa peräti 19 osumaa. Yleensä jyväskyläläisten oma pää on ollut rautaa, mutta nyt meininki on muuttunut.

JYPin päävalmentajan Marko Virtasen mukaan yksi syy viimeaikaisiin heikkoihin esityksiin on tehottomuus hyökkäyspäässä.

– Tappara- ja Blues-pelit (1-7 ja 2-7-tappiot) olivat aika identtiset. Esimerkiksi Blues-pelissä meillä oli kolme läpiajoa. Meidän pelaajat olivat kahdestaan maalivahdin kanssa eikä saada maalia. Sitten Blues teki maalin ja heti perään toisen.

– Olemme olleet vähän hätäisiä ja ahneita. Kun olemme saaneet paikkoja, emme ole malttaneet jatkaa sitä pelaamista samalla tavalla. Siitä on tullut sitten maali (omaan päähän) myöhemmin, Virtanen kertoo SuomiKiekko-sivustolle.

Tappara- ja Blues-otteluiden välissä JYP otti kotonaan hienon 4-1-voiton Ässistä, mutta hävisi seuraavana päivänä pelatun kamppailun Bluesille. Virtanen haluaisi joukkueensa pelaavan jatkossa samalla tavalla kuin Ässiä vastaan.

– Siinä oli sellaista peliä mitä haluan, että joukkue esittää. Me pystymme siihen, kunhan meillä vain kestää fokus koko ajan.

Toiseksi eniten tehtyjä

Vaikka JYPin viime otteluiden esitykset ovatkin olleet kehnoja, Virtanen ei voivottele tilannetta liikaa. JYP on Liigan runkosarjassa viidentenä ja toisena sarjassa majailevaan KalPaan on eroa vain neljä pistettä.

– Enemmän katson sitä, miten olemme pelanneet koko kauden. Vähän on ollut loukkaantumisia, mutta varmasti rupeamme pikkuhiljaa saamaan niitä äijiä takaisin.

JYP on tehnyt Liigassa toiseksi eniten osumia HIFK:n jälkeen. Virtanen muistuttaa, että vaikka viime otteluissa vastustajan verkko ei ole heilunut totutusti, paikkoja syntyy riittävästi jokaisessa ottelussa kamppailun voittamiseen.

– Olemme tehneet toiseksi eniten maaleja, joten saamme kyllä riittävästi maalipaikkoja voittamiseen. Olimme oikeassa suunnassa ennen Tappara-peliä, Virtanen sanoo.

– Olemme opin tiellä. Uskon, että nämä tulevat hyvänä herätyksenä joukkueelle. Keväällä tulee olemaan kovia pelejä, puolustamisen pitää olla silloin ihan timanttia jos haluaa pärjätä.

Matti Heikkilä